• * Archieffoto

    Jeroen van den Berg

DOVO trakteert Hoek op eerste thuisnederlaag

VEENENDAAL Het Veenendaalse DOVO heeft uitstekende zaken gedaan in de verre uitwedstrijd bij Hoek. Tegen de nummer drie uit de competitie werd knap met 0-2 gewonnen en was Joshua Patrick opnieuw de man in vorm. ,,Ik stond al twee wedstrijden droog, dus het was heerlijk dat ik weer doelpuntjes kon prikken."

Jeroen van der Veer

De wedstrijd was nog maar amper begonnen of de aanvaller van DOVO had zijn eerste treffer van de middag al geproduceerd. Ditzelfde kunststukje wist de aanvoerder vlak voor rust te herhalen en daarmee zetten hij de Veenendalers op een comfortabele voorsprong. 

In de tweede helft ging de thuisploeg op jacht naar de aansluitingstreffer, maar de ploeg van Gert Kruys bleef overeind en trok de overwinning over de streep. ,,Het was geen eenvoudige partij", aldus Patrick na afloop. ,,Zij zijn fysiek sterk en gokken op de standaardsituaties. Ik moet dan ook complimenten geven aan Nando Wormgoor, Yannick Zeeman en Rodney Ubbergen. Die hebben echt uitstekend gespeeld."

Ondanks dat Hoek met veel pressing speelde, was de aanvoerder van DOVO nooit bang dat het onderuit ging. ,,Nee, we stonden namelijk erg goed. Dit was misschien wel onze beste wedstrijd van he seizoen. Zeker in de eerste helft was het uitstekend." 

SMET Een grote smet op de wedstrijd was het gedrag van enkele supporters van de thuisploeg. Zo werden er oerwoudgeluiden gemaakt op het moment dat de donkere spelers van DOVO de bal in het bezit hadden.