• FotoVanDenderen

DOVO-speler Struijk flirt met GVVV

VEENENDAAL Na het lopende seizoen nemen Jan Struijk en DOVO afscheid van elkaar en dit heeft alles te maken met het gevoel dat de vleugelspeler kreeg tijdens de onderhandelingen over de verlenging van zijn contract. Al het hele seizoen merkt de in Amersfoort woonachtige aanvaller dat er 'iets' niet klopt en toen DOVO lang treuzelde, hakte hij de knoop door. ,,Ik ben een gevoelsmens en voor mij was het 'tot hier en niet verder'."

Jeroen van der Veer

 

Het zijn duidelijke woorden van de aanvaller, die zijn club vorig seizoen nog naar de nacompetitie wist te schieten. Samen met Serhat Koc was hij vorig jaar een levensgevaarlijk koppel, alleen speelt hij momenteel amper tot nooit.

Toch had de snelheidsduivel een aanbieding van DOVO op zak en zijn er ook daadwerkelijk gesprekken gevoerd. ,,Financieel was alles goed", wil Struijk duidelijk maken. ,,Maar daar gaat het mij niet om. Het gevoel moet goed zijn en dat zat het niet."

Daarmee doelt hij op het feit dat hij niet het gevoel had eerste keuze te zijn. ,,Als je al twijfelt, ga je op alles letten. Na het gelijkspel tegen Achilles Veen (2-2) heb ik aangegeven te vertrekken. Toen kon er opeens wel actie ondernomen worden en vroegen ze mij nog even na te denken."

 

BIERTJE Daarvoor had Struijk aan de technische mannen al aangegeven graag door te gaan bij de club, maar dat hij wilde weten waar hij aan toe was. ,,Nog een jaar met weinig minuten zag ik niet zitten. Ik had verwacht dat Kruys mij ging bellen, maar dit is niet gebeurd. Toen ik zei niet in te gaan op het aanbod, kon dat opeens wel. Tja, dan ben je in mijn ogen te laat."

De rechtsbenige aanvaller maakt van zijn hart geen moordkuil en dat deed hij na het gelijkspel tegen Achilles Veen ook niet. ,,Ik hou van een drankje met de supporters na afloop. Veel teamgenoten zijn dan al naar huis. Stond ik daar als een van de weinige in de kantine. Ik kreeg alles over mij heen. Dat is niet erg, want ik snap die supporters. Ik mis alleen wel dat bij mijn medespelers. Na een nederlaag moet je ook je gezicht laten zien."

 

BUURMAN GVVV ,,Daarnaast heb ik het gevoel gehad dat niet alleen de trainer de opstelling maakt", bekent Struijk. ,,Dat kan komen omdat ik momenteel niet tevreden ben en daardoor beren op de weg zie, maar zo voelt het soms wel. Dat is geen goede zaak en dan moet ik ook eerlijk naar mijzelf zijn. Neem bijvoorbeeld een Goorman. Niemand begrijpt dat hij weg moet bij DOVO en toch gebeurt het. Zo zijn er wel meer zaken die ik bij de club momenteel niet begrijp."

Struijk is geliefd bij zijn supporters, die zelfs een Facebook-actie waren begonnen om hem in Veenendaal te behouden. Dat lijkt te lukken, alleen speelt de Amersfoorter hoogstwaarschijnlijk wel in een ander shirt. ,,Ik heb inderdaad met GVVV gesproken. Niets is nog rond en er hebben meer clubs gebeld. Daarom weet ik nog niet waar mijn toekomst ligt, maar dat is niet bij DOVO. Toch heb ik geen 'hard feelings' en kom ik misschien ooit nog wel terug. DOVO is en blijft een mooie club en ik schiet ze graag opnieuw naar de nacompetitie en mogelijk zelfs naar de topklasse."