• Ted Walker

DOVO-speler laat zijn contract ontbinden

VEENENDAAL Na een lange periode van twijfel heeft Ralph Hovestad de knoop voor zichzelf doorgehakt en besloten DOVO na dit seizoen te verlaten. De mandekker kwam aan het begin van dit voetbaljaar over van IJsselmeervogels en tekende een twee-jarig contract, maar deze wordt na dit seizoen ontbonden. 

Jeroen van der Veer

Diverse zaken hebben ervoor gezorgd dat Hovestad deze beslissing heeft gemaakt, waarbij zijn thuissituatie de belangrijkste is. ,,Maar ook het feit dat ik geslachtofferd ben en nooit op de positie heb gestaan waarvoor ik gehaald ben."

Midden in dit seizoen kregen Hovestad en zijn vriendin een tweede kind, waarbij niet alles vlekkeloos verliep. Hij miste hierdoor enkele trainingen en was erg druk. Daarnaast moest hij soms anderhalf uur in de auto zitten om op de club te komen. ,,Toen ik aangaf over de situatie en dat de reisafstand mij soms tegen ging zitten door de situatie thuis, zei de trainer dat hij mij er vermoeid uit vond zien. Dat soort dingetjes hebben deze keuze wel makkelijker gemaakt."

Toch hoeft niemand bij DOVO bang te zijn dat Hovestad zich niet 100% inzet. ,,Ik ben naar Veenendaal gekomen om rechtercentrale verdediger te staan. Ze deden echt hun best om mij toentertijd hierheen te halen, maar ik heb daar nooit gestaan. Altijd als linkercentrale verdediger en na SteDoCo, een duel waarin ik nog scoorde, werd ik geslachtofferd en ben er nooit meer ingekomen. Toch heb ik nooit gedacht aan per direct stoppen, want ik wil het seizoen goed afsluiten. Het bestuur en de spelers betreuren de keuze, maar ik sta achter mijn beslissing. Na dit seizoen hoop ik op een mooie club dicht bij mij in de buurt."