• Archief BDUmedia

DOVO-speler Kivuvu wil rolmodel zijn: ,,Hij doet mij denken aan Afellay"

VEENENDAAL Opeens stond Dominique Kivuvu op een voetbalveld in Veenendaal. Wie hem dat vijf jaar geleden had gezegd, zou verbaasd aangekeken worden. Toch is het de realiteit en hoopt de verdedigende middenvelder met een groot prof-verleden op groen licht van de KNVB. Komt deze, dan mag hij zaterdag zijn debuut maken bij DOVO. ,,Ik ben klaar om te spelen."

Jeroen van der Veer

Een half jaar had de 30-jarige geen club, toen DOVO-doelman Rodney Ubbergen hem vroeg om eens bij zijn club te komen kijken. Kivuvu was op dat moment al een lange tijd bezig met individuele trainingen en hapte toe. ,,Gewoon om eens te kijken hoe het niveau was en om met een groep bezig te zijn", aldus de ex-speler van onder andere NEC. ,,Na de eerste training kwam Gert Kruys direct naar mij toe en hij wilde mij erbij hebben."

Dat was in eerste instantie niet de insteek van Kivuvu, maar de lokroep van de trainer deed hem goed. Hij dacht er even over na en kwam er met DOVO uit. ,,Of ik nu het profvoetbal vaarwel heb gezegd? Nee, absoluut niet. Ik blijf nu een half jaar en daarna zien we wel verder. Ik sta overal voor open en zou graag nog het profvoetbal ingaan."

GROOT TALENT In Veenendaal hoopt de verdedigende middenvelder zijn stempel te kunnen drukken. In het veld, maar ook zeker daarbuiten. ,,Het niveau is hoog en DOVO heeft enkele zeer talentvolle spelers. Oussama El Azzouzi bijvoorbeeld. Wat een groot talent is dat. Hij is 16 jaar en dan al zo goed; hij doet mij denken aan Ibrahim Afellay. Zo'n jongen wil ik graag helpen en dingen bijbrengen."

Als de vraag wordt gesteld of DOVO niet onder zijn niveau is, ontstaat er een lach. ,,We zullen zien. Ik wil gewoon weer lekker voetballen en plezier hebben in een groep. Een half jaar heb ik dat niet kunnen doen en dan ga je dat echt missen. Natuurlijk trainde ik wel hard en ben ik topfit, maar je mist toch het groepsgevoel. Mooi dat ik dat bij DOVO weer ervaar en de kans krijg om onderdeel te zijn van de selectie. We gaan er een mooie tijd van maken."