• Ted Walker

DOVO pijnlijk onderuit in Harderwijk

VEENENDAAL Uit bij VVOG heeft DOVO dit weekend zijn vierde nederlaag van het seizoen geïncasseerd. In Harderwijk werd er miniem met 1-0 verloren door een doelpunt van Desmond Sturing aan het eind van de eerste helft. Volgens DOVO-doelman Rodney Ubbergen valt er weinig af te dingen op de nederlaag. ,,Zij waren dodelijk effectief, want ze kregen over de hele wedstrijd maar twee goede kansen en daar maken ze er één van."

 

Michel Keulstra

 

Ook DOVO verschafte zichzelf weinig kansen, maar dat had het vooral aan zichzelf te danken. ,,Ik denk dat we gekscherend gezegd wel dertigduizend voorzetten hebben gegeven, maar niet één van die voorzetten kwam bij een ploeggenoot aan. Dan kun je wel domineren, maar dan maak je het jezelf natuurlijk wel heel erg lastig", aldus de doelman.

Maar toch krijgt ook de tegenstander tussen de regels door een compliment van Ubbergen. ,,Zij zakten de hele wedstrijd heel erg in en loerden op de counter. Dat was hun speelwijze en dat deden ze heel goed. Er stonden bij hun een paar kasten van kerels achterin en wij bleven maar hoge voorzetten geven. Daar weten hun verdedigers natuurlijk wel raad mee."

DOVO is daar volgens de doelman dan ook niet goed mee omgegaan. ,,Ik had eigenlijk de hele wedstrijd het gevoel dat we gingen winnen, ook na de achterstand. We bleven namelijk drukken, maar we creëerden weinig kansen. We hadden dan ook meer over de grond moeten spelen. Dan hadden we meer kans gehad om VVOG kapot te spelen, maar dat hebben we nagelaten. Dus de nederlaag is terecht en die hebben we aan onszelf te danken."