• Ted Walker

DOVO laat 'buitenkans' niet liggen en contracteert aanvaller

VEENENDAAL Een buitenkansje die DOVO niet kon laten liggen. Dat zegt de technische commissie over het aantrekken van de 24-jarige Kai Huisman. De aanvaller uit Ede heeft een prof verleden en sluit direct bij de Veenendalers aan.

Jeroen van der Veer

Via Blauw Geel en Fortissimo kwam Huisman bij Vitesse terecht, waar hij vrijwel alle jeugdelftallen doorliep. Tot een doorbraak kwam het, mede door blessures, niet en daarom vertrok Huisman naar FC Emmen en later naar Heracles Almelo, waar hij afgelopen seizoen speelde.

Doordat Huisman sinds de zomer clubloos is, sloeg DOVO zijn slag. ,,Onze selectie was eigenlijk al rond, maar dit is echt een buitenkansje", aldus Peter van den Top. ,,Een jonge uit regio met een goede kop. We zijn echt heel blij dat hij bij ons komt spelen en dat hij vanaf dag één aansluit. Wij hebben veel nieuwe spelers en het is zaak daar zo snel mogelijk een team van te maken."

Op de vraag of de selectie met de komst van Huisman nu écht rond is, begint Van den Top te lachen: ,,Zeg nooit 'nooit', is mij geleerd. Dat ga ik nu dan ook niet doen, maar in principe gaan wij geen spelers meer halen."