• Ted Walker
  • Ted Walker
  • Ted Walker
  • Ted Walker

DOVO krijgt gevoelige tik van hekkensluiter

VEENENDAAL In de jacht naar een periodetitel heeft DOVO pijnlijk puntverlies geleden. Tegen hekkensluiter De Dijk kwam het niet verder dan 1-1, wat in het Veenendaalse kamp aanvoelde als een nederlaag. ,,Helemaal omdat je in zo'n wedstrijd aan je doelsaldo moet werken en los had kunnen komen van de rest."

Jeroen van der Veer 

Zonder nieuwkomer Loukili in de selectie kwam DOVO via Simom van Zeelst al snel op voorsprong. Er leek geen vuiltje aan de lucht, dacht ook middenvelder Roy Bakkenes. ,,Vroeg op een 1-0 komen en daarna het uitbreiden, dacht ik. Dat eerste lukte, maar de rest niet. Na onze voorsprong ging alles fout. We konden elkaar nauwelijks vinden en hebben ook niet echt grote kansen gehad."

Daar is op zich niets ergs aan, als het achterin tenminste alles potdicht houdt. Dat gebeurden niet en na een half uur kwam de gelijkmaker op het scorebord. Vanaf dat moment speelde DOVO vol op de aanval en stonden de bezoekers uit Amsterdam flink onder druk.

Ondanks enkele aanvallende wissels, scoorde DOVO niet de winnende treffer. ,,De grootste kans had ik misschien wel", was Bakkenes zelfkritisch. ,,Ik passeerde enkele spelers, maar op het eind mislukte het. Daarnaast een, volgens mij terecht, afgekeurde goal van Patrick. In deze wedstrijd miste we net dat beetje geluk, al speelden wij echt heel slecht."