• BDUmedia

DOVO haalt speler met GVVV-verleden: 'Nu ben ik volwassen'

VEENENDAAL Met ingang van volgend seizoen speelt Mourad Marbouh voor voetbalclub DOVO. De kleine verdediger/middenvelder is geen onbekende in Veenendaal; zo speelde hij eerder voor GVVV en De Merino's en maakt hij ook minuten voor VVA'71 uit Achterberg. ,,DOVO biedt mij deze kans en ik wil er vol voor gaan. Ook ik heb nog ambities."

Jeroen van der Veer

De veelzijdige linkspoot staat momenteel onder contract bij Bennekom, waar hij een van de basisspelers is. Mede door zijn vijf treffers viel hij bij de scouts op en is het de technische commissie gelukt om hem naar DOVO te halen. 

Met de komst van Marbouh heeft hoofdtrainer Gert Kruys er voor volgend seizoen een veelzijdige speler bij. Zo speelde hij bij GVVV veelal linksback, terwijl Marbouh bij VVA'71 uitblonk als middenvelder. ,,Maar ik word gehaald als linksback. Daar speel ik bij Bennekom ook en heel af en toe op het middenveld. Toch ligt mijn focus op de back-positie en dat is volgend jaar ook zo."

Dat Marbouh is opgegroeid bij buurman GVVV, ziet hij totaal niet als probleem. ,,Vroeger had je een haat aan DOVO als GVVV-speler, maar ik ben nu ouder en volwassen. Toen ik van GVVV naar Bennekom ging, deed ik drie stappen terug om ze later weer omhoog te zetten. DOVO biedt die kans en daar ben ik ze dankbaar voor. En GVVV-verleden of niet; ik ga mijn stinkende best doen om met DOVO onze gezamenlijke ambitie waar te maken."

Door de overstap naar DOVO moet Marbouh het zaalvoetballen bij FC de Heuvelrug vaarwel zeggen: ,,Dat is geen probleem, al blijft zaalvoetballen leuk. Ik word in april vader van een zoon en heb dan sowieso minder tijd om te zaalvoetballen. Misschien ga ik daar wel een bestuurlijke functie oppakken, want ik wil betrokken blijven bij die gasten."