• Ted Walker

DOVO haalt oude bekende op bij De Merino's

VEENENDAAL Met ingang van het nieuwe seizoen draagt Jeroen Vrolijk weer het keeperstenue van voetbalvereniging DOVO. De doelman vertrok vier seizoenen geleden van DOVO naar De Merino's om wekelijks in de basis te staan en de derdedivionist gaf hem de mogelijkheid om terug te keren. ,,Dit was een nu of nooit kan, al vind ik het lastig om De Merino's te verlaten."

Jeroen van der Veer

De sluitpost heeft zich bij zijn huidige club ontwikkeld als betrouwbare keeper met leiderscapaciteiten en dit is ook DOVO opgevallen. Waar hij voorheen de concurrentiestrijd niet kon winnen, wil hij dat aankomend seizoen wel doen. ,,Er is mij gezegd dat ik mij in de voorbereiding moest laten zien en dat er dan een keuze wordt gemaakt. Wie mijn concurrent wordt? Ik heb geen idee, want de huidige doelman heeft nog niet verlengd. Het maakt mij ook niet echt uit, want ik zal het toch zelf moeten laten zien."

Ondanks dat Vrolijk enorm veel zin heeft in zijn nieuwe avontuur, was het geen eenvoudige beslissing. In de vier jaar tijd bij De Merino's heeft hij veel vrienden gemaakt en voelt de club als zijn thuisbasis. ,,Toen ik de beslissing moest maken, realiseerde ik mij pas hoe uniek het hier is. De groep jongens is echt fantastisch. Ik ben dan ook heel dankbaar voor de mooie jaren."

Echter gaat toch de overstap gemaakt worden en Vrolijk denkt heel anders binnen te komen dan de eerste keer. ,,Toen was ik al reservedoelman bij mijn voormalige club en werd bij DOVO ook tweede keeper. Nu speel ik al vier seizoenen lang vrijwel alle wedstrijden. Ik ben dan ook echt gegroeid als keeper en dat wil ik laten zien. Ik kom namelijk voor een plek onder de lat en niet voor de bank."