• Archief BDUmedia

DOVO haalt met Balk lengte in huis: 'Lever altijd strijd'

VEENENDAAL De boomlange verdediger Jordi Balk speelt volgend seizoen in het shirt van DOVO. De mandekker komt over van hoofdklasser DUNO en tekent een contract voor een seizoen. 

Jeroen van der Veer

Ondanks zijn nog jonge leeftijd heeft de 25-jarige al flink wat ervaring. Zo speelde hij in de jeugdopleiding van FC Utrecht en vertrok daarna richting het buitenlandse Ross County. ,,Daar werd de trainer ontslagen en dan weet je het wel", aldus Balk. ,,Ik heb daar wel mijn debuut mogen maken. Vervolgens ging ik naar FC Oss en bij hen heb ik zo'n tachtig wedstrijden in de Jupiler League gespeeld."

Het buitenlandse avontuur trok hem daarna toch weer en bij St. Patricks kreeg hij de kans om in Ierland actief te zijn. ,,Die club speelt altijd om Europees voetbal en het was een schitterende ervaring. Daar heb ik mijn beste tijd gehad. Dat type voetbal bevalt mij wel; veel strijd en passie."

Door prive-omstandigheden vertrok hij echter weer naar Nederland en via FC Lienden en DUNO komt de verdediger volgend seizoen bij DOVO uit. ,,Ik heb ik nog altijd ambities en wil ik naar het hoogste amateurniveau. Dat wil ik samen met DOVO bereiken. Een van de mooiste amateurverenigingen in Nederland en zij horen ook echt thuis op dat niveau. Dit zeg ik niet omdat ik zieltjes wil winnen, maar dat meen ik oprecht. Alles is er top geregeld en het wordt tijd dat we de stap gaan maken."

In Veenendaal wordt Balk de nieuwe centrale verdediger en het publiek en medespelers mogen wat van hem verwachten: ,,Ik lever altijd strijd en ben door mijn coaching vrij aanwezig."