• Foto: Jeroen van der Veer/BDU

DOVO haalt Mauro Peters terug naar de club (update)

VEENENDAAL Mauro Peters keert volgend seizoen terug bij DOVO. De 21-jarige verdediger rondde maandag zijn terugkeer af naar de club die hij afgelopen zomer voor Sparta Nijkerk verliet. Bij de Nijkerkers kon Peters dit seizoen in elf van de twaalf competitiewedstrijden rekenen op een basisplaats en was eenmaal invaller. ,,Het is een eer dat DOVO nu aan het doorpakken is en ze daarbij bij mij zijn uitgekomen."

Jeroen van der Veer

De centrumverdediger, zoon van huidig hoofdtrainer Jeroen Peters, kwam in 2014 over van Roda'46 en sloot zich in eerste instantie aan bij DOVO 2. Daar liet hij zo'n goede indruk achter dat hij door de toenmalige trainer Peter Visee snel werd overgeheveld naar de A-selectie. Daar veroverde hij onder het duo Peters en Kraay jr. een basisplaats. ,,Bij DOVO heb ik de minder leuke dingen meegemaakt, toen we vochten tegen degradatie. Dat jaar daarna deden we mee om promotie en ook daarbij speelde ik veel wedstrijden."

Toch koos Peters er exact een jaar geleden voor om naar Sparta Nijkerk te vertrekken. Een uitstapje wat zich dus zal beperken tot slechts één seizoen. ,,Daarvan heb ik geen spijt. Sparta stond toen achtste in de Topklasse. Niemand had verwacht dat ze degradeerde. Ook in Nijkerk heb ik veel geleerd. Zo kreeg ik een basisplaats en werd de trainer ontslagen. Door die jaren bij DOVO en nu bij Sparta, heb ik als 21-jarige flink wat ervaring opgedaan. Ik denk niet dat veel spelers van mijn leeftijd dat kunnen zeggen."

Met DOVO hoopt Peters volgend seizoen in de Topklasse te acteren, al is zijn vader dan geen hoofdtrainer meer. ,,De kust is veilig", grapt de verdediger. ,,Ik ga hem thuis het vuur aan de schenen leggen, want ik wil volgend seizoen in de Topklasse spelen. Net als heel DOVO. Volgend jaar mag ik de concurrentiestrijd aan met Bas Mooij en Adil Mahdadi. Twee spelers van in de dertig met veel ervaring. Ik zie daar naar uit."