DOVO haalt Hol alsnog naar Veenendaal

VEENENDAAL In de persoon van Frank Hol heeft DOVO zijn tweede aanwinst binnen. De 27-jarige Edenaar komt over van zondagtopklasser JVC Cuijk en gaat volgend seizoen in het team van nieuwe trainer Gert Kruys spelen. ,,Vorig jaar sprak ik ook met DOVO, maar koos ik voor VVA'71. Het is mooi dat de club vertrouwen in mij heeft en ik opnieuw ben benaderd."

Jeroen van der Veer

De aanvaller heeft een verleden bij Feyenoord, De Graafschap, FC Lienden, Achilles'29 en zou eigenlijk dit seizoen voor VVA'71 spelen. Toen Hol door had dat het in Achterberg niet goed zat, koos hij eieren voor zijn geld. In verband met zijn werk kon hij naar zondagtopklasser JVC Cuijk, waar hij momenteel zijn minuten maakt.

,,Zij spelen een 4-3-3 systeem en de trainer kiest voor andere spelers", aldus Hol over zijn huidige situatie in Cuijk. ,,Daarom moet ik het nu vooral doen met invalbeurten en dat is toch jammer. Ik ben topfit en wil graag spelen."

Ondanks dat hij geen basisplaats heeft, was DOVO snel met het benaderen van de aanvaller. ,,Daar spreekt vertrouwen in uit. Ik heb ook met de technische commissie gesproken en DOVO wil 4-4-2 gaan spelen. Dat heb ik in mijn topjaren bij Achilles'29 ook gedaan en dat ligt mij wel."

Na een ongelukkig jaar bij IJsselmeervogels, en zijn huidige situatie bij JVC, wil Hol revanche halen in Veenendaal. ,,Ik wil het plezier hebben in voetbal en wekelijks spelen. Daarnaast kom ik uit Ede en ligt Veenendaal dus naast de deur. Ik was het reizen wel een beetje zat en was daarom ook blij dat DOVO mij belde. Ik heb ook geen moment getwijfeld en kijk uit naar volgend seizoen. Hopelijk in de Topklasse."

Eerder wist de club Mauro Peters (terug) naar Veenendaal te halen. De verdediger komt over van Sparta Nijkerk en speelde eerder voor DOVO.