• foto: Ted Walker
  • foto: Ted Walker
  • foto: Ted Walker
  • foto: Ted Walker
  • foto: Ted Walker
  • foto: Ted Walker
  • foto: Ted Walker
  • foto: Ted Walker
  • foto: Ted Walker

DOVO gered door gretig ingevallen spits

VEENENDAAL Als een duveltje uit een doosje heeft Remy Raterink in de absolute slotfase DOVO aan de drie punten tegen NSC geholpen. In de 87ste minuut stond de aanvaller nog maar twee minuten in het veld, toen hij voor grote opluchting wist te zorgen. Wat al weken bij de aanvaller niet lukte, deed hij zaterdag dan eindelijk wel. Toch lijkt dit te laat te komen, want aanstaande maandag presenteert DOVO een nieuwe aanvaller. De club wil echter nog geen naam noemen.

 

Jeroen van der Veer

 

Wederom een nieuwe kwaliteitsimpuls in de winterstop en gezien de ranglijst is dat ook nodig. DOVO staat niet bij de top drie, terwijl promotie de ambitie was. Tegen NSC liet het duidelijk zien dat het daar momenteel ook geen enkele aanspraak op maakt. De ploeg van Hans Kraay en Jeroen Peters toonde aan geen team te vormen en tegen de ploeg uit Nijkerk leek het alsof er elf individuen op het veld rondliepen.

 

Het geluk voor de Veenendalers is dat het over individuele kwaliteiten beschikt. Zo toont Roy Bakkenes wekelijks aan dat hij het niveau van DOVO ontgroeid is en lopen er voorin een paar vleugelflitsers. Toch bleek dit tegen NSC ook wederom niet genoeg en was vooral de eerste helft een verschrikking. ,,Het was inderdaad niet best", probeerde matchwinnaar Raterink het nog voorzicht uit te drukken.

 

Een bal op de paal van Leon Toonen was het enige wapenfeit, al werden er nog wel wat speldenprikjes uitgedeeld. Na de pauze was er een iets ander DOVO te zien, maar leek het te wachten op een bevlieging van Bakkenes. Deze bleef uit en DOVO leek wederom punten te verspelen. Tot in de 82ste minuut Remy Raterink binnen de lijnen kwam.

 

De aanvaller kwam dit seizoen met grote verwachtingen naar Veenendaal, alleen kon hij dit nog niet waarmaken. ,,Dit seizoen maken de trainers een andere keuze en dat is best lastig. Toen ik erin mocht, hoopte ik dat ik minimaal vijf balcontacten kreeg. Daarnaast hoopte ik daaruit te scoren, want ik weet dat ik het niet verleerd ben."

 

Nadat Leon Toonen de bal opzij kopte, wist Raterink zijn woorden na drie balcontacten kracht bij te zetten; 1-0. ,,Natuurlijk besef ik dat ik nog niet goed heb gespeeld, al weet ik wel dat het erin zit. Daarvan is vandaag hopelijk het bewijs."

 

Na de vraag of hij bang is voor de concurrentie van de nieuwe spits, lacht Raterink: ,,We kunnen toch ook samen spelen?"

 

*Na het duel maakte Kraay bekent volgend seizoen geen hoofdtrainer meer te zijn van de Veenendalers. Daarover elders op de site meer*