• Erwin van Veldhuizen

DOVO-basisspeler voelt zich te kijk gezet en vertrekt

VEENENDAAL De wegen tussen Bas Mooij en DOVO gaan na dit seizoen scheiden. Dat is de uitkomst na twee korte mededelingen die de 31-jarige verdediger van de Veenendalers kreeg. ,,De club vond mij te oud en wilde daarom tot maart wachten met contractverlenging."

 

Jeroen van der Veer

 

De vaste basisspeler koos eieren voor zijn geld en hakte daardoor zelf de knoop door. ,,Bij ons eerste contact, het was niet eens een gesprek, werd gezegd dat er gewacht werd met contractverlenging", evalueert de mandekker, die in 2013 IJsselmeervogels verliet voor DOVO. ,,Toen heb ik deze week met de club gebeld en gevraagd hoe de situatie was."

Zonder te hebben onderhandeld, heeft DOVO aan Mooij verteld tot minimaal maart te willen wachten. ,,Vreemd, want ik word niet jonger als je wacht", zegt de dertiger, die meer dan 100 duels voor DOVO heeft gespeeld. ,,Ikzelf wil niet wachten tot maart en voel mij best te kijk gezet."

In gesprek met andere verenigingen is Mooij nog niet. ,,Dat heb ik altijd geleerd. Pas spreken met anderen, als je er met je huidige club niet uitkomt. Maar ja, met DOVO kreeg ik niet eens de kans eruit te komen. Of ik het jammer vind? Natuurlijk, ik wil hier helemaal niet weg. Maar nogmaals, ik ga niet wachten tot maart. Nu wil ik dit seizoen goed afsluiten en hoe kan dat nou mooier dan met een promotie?"