• Ted Walker

DOVO al zes wedstrijden zonder winst: 'Gifbeker moet leeg'

VEENENDAAL Het zit voetbalclub DOVO de laatste weken niet mee. De ploeg van Gert Kruys wist al vijf duels achter elkaar niet te winnen en ook de zesde, tegen Jong Volendam, werd niet gewonnen. De bezoekers waren in Veenendaal met 1-3 te sterk en zagen Justin van Groen rood pakken en Joey Godee een strafschop missen. ,,De gifbeker moet helemaal leeg."

Jeroen van der Veer

De eerste twintig minuten waren overduidelijk voor de Veenendalers en DOVO kreeg via Joey Godee en Roy Bakkenes ook goede mogelijkheden. Doordat deze niet benut werden, bleef Jong Volendam in leven en kwam het na een half uur zelfs brutaal op voorsprong. Nog voor rust kreeg DOVO een nieuwe tegenslag te verwerken en moest doelman Rodney Ubbergen voor de tweede keer de bal uit het net halen. ,,Onze kracht was eerst dat we altijd scoorden, maar dat is nu weg. Het zit gewoon echt niet mee", baalde aanvoerder Ubbergen.

Na zestig minuten voetballen kreeg Joey Godee dé mogelijkheid om zijn ploeg terug in de wedstrijd te brengen, maar de nieuwkomer zag zijn slecht genomen strafschop gekeerd worden. Juichen kon het thuispubliek 10 minuten daarna wel; na een pass van Arriën Bakkenes was Joshua Patrick de doelpuntenmaker.

Het startsein voor een offensief leek gegeven, maar een rode kaart (twee keer geel) van Justin van Groen gooide roet in het eten. In de slotfase kreeg Jong Volendam grote mogelijkheden, waarvan er slechts een werd gescoord. ,,Iedereen beseft dat wij in een mindere fase zitten. Maandag zijn we vrij en moeten wij onze koppies legen. Daarna moeten we vanaf dinsdag keihard aan de bak. Zorgen maken doe ik mij nog niet, want voetballend zit het goed."  

*Archieffoto