• Foto: Peter van Veen

Dennis van Meegdenburg keert opnieuw terug (update)

VEENENDAAL Nood breekt wet en daarom heeft GVVV-trainer John de Wolf een succesvolle poging gedaan om Dennis van Meegdenburg opnieuw aan de selectie toe te voegen. De 41-jarige spits nam twee jaar geleden afscheid, maar keert inmiddels voor de tweede keer terug in het eerste elftal van GVVV. ,,Ik wil mijn clubje niet zo achterlaten."

Jeroen van der Veer

Ondanks zijn afscheidswedstrijd, keerde Dennis van Meegdenburg vorig seizoen al tijdelijk terug in het eerste elftal van de topklasser. Aan het eind van het seizoen werd opnieuw afscheid genomen, al trainde hij alsnog elke donderdag met de A-selectie mee. Na het ontslag van trainer Erik Assink was dit onder John de Wolf niet anders en daar liet 'opa', zoals hij door supporters wordt genoemd, keer op keer zien nog altijd een scherpschutter te zijn. Iets wat bij het huidige GVVV ontbreekt. ,,We voetballen niet onaardig, alleen het laatste stukje ontbreekt. Ik wil de ploeg daarbij helpen. Door de doelpunten zelf te maken, maar ook om anderen te helpen. In de wedstrijd of op de training. Ik denk dat ik dat met mijn ervaring wel kan."

ACHTERUITGANG ,,Ik train donderdags vaak met de basis en Jan Diepeveen met de overige spelers", legt trainer John de Wolf het besluit om Van Meegdenburg terug te vragen uit. ,,Jan wees mij op het feit dat Dennis nog altijd alles raak schoot en toen ben ik het eens gaan observeren." Hij kwam tot de conclusie dat Van Meegdenburg zijn neusje voor de goal nog altijd bezit en ging met de sluwe spits om de tafel. ,,Als ik ook maar één procent twijfelde aan zijn capaciteiten, dan had ik dit niet gedaan. Ik doe dit omdat dit het beste is voor de selectie en de club."

Een gesprek met Van Meegdenburg volgde vorige week, waarna de 41-jarige al afgelopen weekend liet weten in te gaan op de vraag van de oefenmeester. ,,Een makkelijk besluit was het niet", bekent de spits. ,,Ik heb goed met mijn vrouw overlegd en de knoop doorgehakt. Het besef is er dat ik imagoschade op kan lopen, maar ik heb liever spijt van iets wat ik wel gedaan heb. Ik kan niet toezien hoe mijn club achteruit gaat."

NIET GESLAAGD Door het besluit om Van Meegdenburg terug te halen, lijkt de technische commissie niet geslaagd in de zoektocht naar een nieuwe nummer negen. Jasmin Ramic en Patrick Heesakkers sukkelen al langere tijd met blessures en in het huidige tweespitsensysteem lijkt er ook geen plek voor Roy Talsma. Alleen Olivier Pilon lijkt een voltreffer. ,,Dat is niet aan mij om over te oordelen", aldus de ervaren aanvaller. ,,Ik ben nu lid van de A-selectie en met z'n allen, dus ook alle aanvallers, moeten we voor ogen houden dat we maar één doel hebben. Of ik ze nou maak of iemand anders, dat maakt niet uit."

Waar er veel verbaasde reacties zijn, waren er ook negatieve geluiden te horen. Een 41-jarige spits weer van stal halen, is dat nou wel zo verstandig? Die geluiden doen De Wolf niets: ,,Die mensen moeten dat ook maar doen als Dennis in de winterstop op een flink aantal doelpunten staat. Hij is topfit en is een meerwaarde voor deze groep. Natuurlijk zullen er selectiespelers ook niet blij zijn met zijn komst, maar die moeten dan maar het tegendeel bewijzen. We doen dit met één missie en dat is die top zeven. Daar hebben we iedereen voor nodig."

DOELPUNTEN Van Meegdenburg staat na 210 wedstrijden in het shirt van GVVV op 112 treffers en die lijn wil hij gaan doortrekken. Zoals een echte spits betaamt, legt hij wederom de lat voor zichzelf hoog. ,,We moeten nog 19 wedstrijden en als ik er zo'n tien maak, gaan we vrolijk verder waarmee we gestopt waren."