• Olaf Kraak

Den Hartog na rode kaart: 'ik ben erin geluisd'

VEENENDAAL In het duel tussen IJsselmeervogels en GVVV kreeg Wilco den Hartog de rode kaart voorgehouden en daarover werd nog lang nagepraat. Na een klein uur spelen maakte Ali Akla een harde overtreding op de Veenendaalse verdediger, waarna er een opstootje ontstond. ,,De wind waaide denk ik, want hij lag ineens."

Jeroen van der Veer

Na afloop kon Den Hartog nog altijd niet geloven wat er eerder die middag was gebeurd. Natuurlijk had hij niet in de situatie moeten komen dat hij samen met Akla borst aan borst stond, al deed hij dat uit emotie. ,,Die overtreding was echt hard. Dat kon echt niet. Daarna stonden wij als twee haantjes tegeover elkaar en gaat 'ie opeens liggen."

Akla deed overkomen alsof hij een kopstoot ontving van Den Hartog. Iets wat de middenvelder direct de kop in wil drukken. ,,Dat was het echt niet. Ik ben genaaid en erin geluisd. Het klopt dat het dom is dat ik uit emotie tegenover hem kwam te staan, alleen komt dit omdat die overtreding van hem schandalig was."

Het was volgens het GVVV-kamp niet de enige twijfelachtige beslissing van de arbiter. Zo kreeg het ook een strafschop tegen waarbij de Veenendalers hun vraagtekens zetten. ,,Zelfs IJsselmeervogels vond die scheidsrechter in hun voordeel fluiten", aldus Den Hartog. ,,Dat zegt toch wel genoeg, vind je niet?"

Hoe dan ook; de GVVV-speler moet nu afwachten wat voor straf hij van de KNVB krijgt. ,,Ik hoop echt op goede beelden. Dan zal je zien dat er weinig aan de hand was."