• import

Defensie zet zich in tijdens Grebbeberg Masters

RHENEN De achtste Grebbeberg Masters vindt donderdag 20 juni plaats in Rhenen. Dan sport Defensiepersoneel met én voor gewonde geraakte militairen. Het personeel doneert ook geld voor de familie van omgekomen militairen en veteranen. Opvallende teams zijn gewonde geraakte militairen, en twee teams van de gemeente Rhenen, meldt de organisatie.

Bijna 1500 militairen van alle krijgsmachtdelen leveren een sportieve prestatie door te fietsen, te mountainbiken en hard te lopen op recreatieterrein De Kwintelooyen. Het geld dat wordt gedoneerd gaat naar drie goede doelen die gerelateerd zijn aan het thuisfront van en aan gewond geraakte militairen. Een deel van de opbrengst gaat naar de stichting HEART. (His/Hear Energy Always Remains Tangible) die ondersteuning levert aan families van omgekomen militairen. Een tweede deel van de donaties is bestemd voor de Stichting Centrum 45; deze stichting zet zich in voor de behandeling van getraumatiseerde militairen en hulverleners.

De derde organisatie die in aanmerking komt voor een donatie is de stichting Ondersteuning Veteranenactiviteiten. Deze stichting helpt veteranen door financiële hulp te bieden voor het organiseren van activiteiten die de samenleving en de veteranen met elkaar verbinden.

LOCATIE De Grebbeberg Masters wordt dit jaar voor de achtste opeenvolgende jaar georganiseerd. In de meidagen van 1940 werd op de strategisch gelegen Grebbeberg hard gevochten tegen de Duitsers. Op deze locatie ligt ook het Militair Ereveld Grebbeberg, waar Nederlandse militairen begraven zijn die gedurende deze strijd zijn omgekomen.