• Astrid Meyer
  • Astrid Meyer

De Vuurvlinder wint Veenendaalse Schoolzwemkampioenschappen

VEENENDAAL De Vuurvlinder behaalde dit jaar de eerste plaats bij de Veenendaalse Schoolzwemkampioenschappen vrijdagavond in het Valleibad. Met een enorm spannende estafette startte de wedstrijd zwemmen voor de basisschoolleerlingen. Waar de ene school de eerste baan voor lag, nam bij de wissel een andere school de voorsprong over onder luid gejuig van het publiek. Niet alleen kinderen van de school, ook veel ouders, opa's en oma's en juffen en meesters stonden langs de kant de zwemmers aan te moedigen.

Hierna volgde de 50 meter vrije slag voor de kinderen uit de bovenbouw en de 25 voor de jongere kinderen. Ook de rugslag op dezelfde afstanden moesten de kinderen zo snel mogelijk zwemmen. Tijdens een ludieke estafette werden de tijden door de jury uitgerekend. Twee kinderen uit de groep moesten zwemmend een derde op een vlot naar de overkant duwen. Hier kwamen de andere drie teamgenoten in het water om zo snel mogelijk met het vlot weer terug te zwemmen. Ditmaal hadden negen basisscholen uit Veenendaal zich ingeschreven voor de jaarlijkse wedstrijd. Enkele scholen hadden zoveel kinderen meegenomen, dat zij wel drie teams hadden samengesteld.

In totaal zwommen zeventien teams voor de eerste drie plekken. De tweede plaats was voor Montessorischool Aan de Basis en 't Speel-Kwartier behaalde de derde plek. Wethouder van Sport, Engbert Stroobosscher, was naar het zwembad gekomen om de winnaars van de Veenendaalse Schoolzwemkampioenschappen hun beker te overhandigen. De teams van deze drie scholen zullen later dit jaar Veenendaal vertegenwoordigen op de regionale wedstrijd, welke ook in het Valleibad plaatsvindt. De drie winnende scholen van die dag doen mee aan de landelijke finale van de Schoolzwemkampioenschappen in Alblasserdam.