• Ted Walker

De VRC-trainer op slippers

VEENENDAAL Ruben Rentenaar is al drie seizoenen spits bij VRC en geeft antwoord op prikkelende vragen over zijn team.

Met welke ploeggenoot zou jij een perfecte vakantie hebben? ,,Ik denk Stefan van Leeuwen. Het is toch handig om iemand bij je te hebben die vloeiend Spaans spreekt."

Wie is het meest ijdel? ,,Bas Muller trekt altijd wel iets frivools aan, maar Robin Kooistra kan er ook bijlopen als een echte Backstreet Boy."

Aan wie uit jouw team vertrouw je jouw autosleutels niet toe? ,,Justin Kampert valt mij net iets te veel van zijn scooter af, dus een auto rijden lijkt me al helemaal niet handig."

Wie is het lievelingetje van de trainer? ,,Dat moet Mitch van den Berg wel zijn. Hij is een van de weinigen die niet hoeft te trainen, maar wel in de basis staat."

Wat is de mooiste kleedkamerhumor? ,,De trainer die beweert dat hij, op zijn slippers, een sprintduel zou winnen van Robin Kooistra. En daar ook nog heilig in geloven. We gaan het meemaken deze week."

Als jij een dag het leven mocht hebben van een van je teamgenoten, met wie ruil je dan? ,,Ik denk met Rick de Koning. Ik ben wel benieuwd hoe het is om dag in dag uit op te moeten passen dat je niet door je rug gaat. Zelfs niezen kan fataal zijn."

Wie is de grootste clown uit het team? ,,Er lopen genoeg clowns rond, maar ik denk dat Noah Ploeg de grootste is. Wat die jongen elke keer weer meemaakt tijdens een stapavond…"

Wie mag vaker een rondje geven? ,,Bas Muller deelt de boetes uit, maar op de een of andere manier hoeft hij zelf nooit een boete te betalen. Dan mag hij in ruil daarvoor best wel eens een rondje geven."

Als jij trainer was van jouw team, welke wijziging zou je doorvoeren? ,,Ik zou in ieder geval nooit mijn spits als laatste man opstellen."

Wie is het meest actief in jullie groeps-whatsapp? ,,Dat is Ruben Bargeman natuurlijk. Ik denk dat hij meer dan de helft van het totale aantal appjes voor zijn rekening neemt."

Tegenover wie wil jij op de training niet staan? ,,Stefan Tanis. Hij vindt het af en toe moeilijk om onderscheid te maken tussen bal en been."

Hoe ziet jouw wedstrijdvoorbereiding eruit? ,,Over het algemeen is mijn wedstrijdvoorbereiding niet heel bijzonder. Bij uitwedstrijden met de bus hou ik ervan om muziek te luisteren. Voor de wedstrijdbespreking eten we een broodje met z'n allen."

Wie heeft de leukste spelersvrouw uit je team? ,,Ik mag natuurlijk niet mezelf kiezen, maar dat maakt het allemaal niet makkelijker. Danitsha van Erik van de Putte komt elke week, of het nou rot weer is of niet, weer speciaal voor mij kijken, dus dat is erg lief."

Wie is de dj in jullie team en wat vind je van zijn smaak? ,,Bas Muller, Max Kok en Koen Nijhuis willen alle drie graag de dj zijn. De smaak is af en toe dramatisch, maar gelukkig staan ze open voor een verzoeknummertje."

Even vragen aan... is een sportrubriek van VeenendaalseKrant.nl. In de rubriek komen spelers van de diverse sportteams aan het woord. Ze geven antwoord op niet-alledaagse vragen en geven zo een inkijkje hoe het er aan toe gaat in hun team/selectie.