• Ted Walker.

De voetbal gaat weer rollen

VEENENDAAL Waar DOVO en GVVV inmiddels al twee weekenden bezig zijn, gaat de bal aankomend weekend bij de overige voetbalclubs weer rollen. Nog een half seizoen hebben de verenigingen om hun doelstellingen te behalen en het is voor hen allen noodzaak om goed uit de winterstop te komen. 

Jeroen van der Veer

DE MERINO'S Met een achterstand van drie punten wil De Merino's in de eerste klasse jagen op koploper AFC. De ploeg van Henne Oostermeijer kende een uitstekend eerste seizoenshelft, maar straks moet het echt laten zien toe te zijn aan de stap omhoog. 

,,Wij weten wat ons te doen staat", aldus middenvelder Joop de Bruin. ,,De volledige top 6 van de competitie komt nog naar sportpark De Groene Velden en wij gaan gas geven. Met verzorgd voetbal, strijd en een goede dosis karakter kan De Merino's dit nu al succesvolle seizoen op een mooie manier afsluiten. Wij zijn net een goede fles rode wijn; we worden alleen maar beter en beter."

VRC Iedereen had door de nieuwe aanwinsten van VRC veel verwacht, maar tot nu toe valt het vies tegen. Na de promotie richting de tweede klasse staat het nu op de voorlaatste plaats en er moeten na de winterse onderbreking echt punten gepakt worden.

Trainer Kees van Rijswijk: ,,Doordat een aantal spelers terug is van een blessure, is de concurrentie ook weer toegenomen. Dit is voor de staf erg prettig. Op trainingskamp in Spanje hebben wij optimaal kunnen trainen en wij zijn klaar voor de tweede seizoenshelft."

SVP Je bent bij Panter bijna geneigd te zeggen dat het alleen maar slechter kan, maar daar wil niemand binnen de vereniging iets van weten. Het handhaafde vorig jaar in de derde klasse en men staat nu op een keurige vierde plaats. ,,Wij willen sowieso deze lijn doortrekken", aldus speler Aron de Kaste. ,,Bovenin de middenmoot eindigen is een mooi doel voor ons en als we eventueel een periode pakken, zal dat een leuk toetje zijn."

VEENENDAAL Na een trainerswissel aan het begin van het seizoen, staat Veenendaal momenteel op een keurige vierde plaats. De doelstelling is helder; promoveren naar de derde klasse. Dat is zeker mogelijk, want de achterstand op de nummer één is slechts drie punten. ,,Mijn verwachting voor ons is dat wij aan het eind van het jaar bovenaan staan", aldus spits Tim Boogers. ,,Maar eerst willen we zorgen dat we de tweede periode binnenhalen."

VVA ACHTERBERG Na een weekendje Duitsland, staat ook VVA Achterberg te popelen om te beginnen. De ploeg staat in de vierde klasse op een tweede plaats en alles is nog mogelijk. ,,We zijn nog altijd in de race voor het kampioenschap, maar hopen over drie wedstrijden de eerste prijs al te kunnen pakken; de tweede periode", aldus Rodny Veenhof.

,,Doelstelling is nog altijd om als groep beter te worden", vult trainer Jan Jaap van de Poel zijn aanvaller aan. ,,Ook willen wij zo lang mogelijk om de prijzen spelen."

* Lees alle verslagen vanaf zaterdag weer op veenendaalsekrant.nl