• Jeroen van der Veer

'De tribunes moeten weer vol'

VEENENDAAL Ze reist met veel plezier drie keer per week vanuit Utrecht of Amsterdam naar Veenendaal, om daar haar geliefde volleybalspelletje te kunnen spelen bij Zimpel/VCV. Een club dichter bij huis is voor haar geen optie en nog altijd is er veel enthousiasme te proeven bij Marjolijn van Haarlem. ,,Deze club is iets kleiner en daardoor super gezellig. Nee, weggaan zal ik niet zo snel doen."

Jeroen van der Veer

Maar wat had Van Haarlem het moeilijk toen ze noodgedwongen vier weken geen volleybal mocht aanraken. De spelverdeelster van de Veenendaalse eerstedivisionist had te maken met een elleboogblessure en daardoor kon ze even geen onderdeel van het team zijn. ,,Toekijken is dan best moeilijk", blikt de fanatiekeling terug. ,,Stiekem meedoen was geen optie, want ik kon helemaal niets met mijn arm. Zelfs strekken ging niet."

Vier weken rust zorgde ervoor dat Van Haarlem vorige week weer binnen de lijnen kon staan. ,,Het was een botkneuzing, die alleen met rust wegging. Ik vind het altijd al fijn om te kunnen volleyballen, maar na die weken was de voldoening extra groot."

VEENENDAAL WEST Het volleyballen doet de inwoonster van Utrecht in een team waarbij het aan het begin van het seizoen de vraag was of er genoeg speelsters zouden zijn. Tot overmaat van ramp wordt Annette Nap ook nog eens geopereerd en daardoor is zij het gehele seizoen afwezig. ,,In de breedte zijn wij inderdaad niet zo sterk. Desondanks hebben wij een uitstekende selectie en kunnen wij, als we allemaal fit blijven, hoog eindigen. We moeten zorgen dat we bij de middenmoot blijven en daardoor de play-offs voor degradatie ontlopen."

Hiermee maakt Van Haarlem direct duidelijk wat de doelstelling is voor Zimpel/VCV. De grafisch ontwerper vindt het doel realistisch, vooral als ze bedenkt dat het team een perfecte samenwerking kent. ,,Individueel zijn wij goed, maar het collectief is ons wapen. Er is een vriendengroep, die al meerdere jaren samen speelt."

Mede daardoor kan zij de reis van haar werk of huis naar Veenendaal met een glimlach maken. ,,Gelukkig grenst de sporthal direct aan station Veenendaal West, waardoor ik niets te klagen heb. Ik stap hier de trein uit en ben direct op de club; perfect toch?"

OPPEPPEN Wat opvalt aan Van Haarlem is de lach, die continu op het gezicht te zien is. Haar enthousiasme is volgens eigen zeggen dan ook één van haar kwaliteiten. ,,Als het met het team even niet lekker gaat, kan ik de boel vaak oppeppen."

Mocht haar ploeg nog meer punten binnen weten te slepen, dan hoopt de spelverdeelster op meer publiek in Veenendaal. Volleybal moet toch vaak het onderspit delven aan het voetbal en dat vindt Van Haarlem dan ook jammer. ,,We spelen op een leuk niveau en toen wij vorig jaar voor plek drie speelden, waren de tribunes voller. Dat smaakt naar meer en aan ons is het de taak om dit opnieuw voor elkaar te krijgen."