• Ted Walker

De Merino's wint Rebergen Bokaal (liveblog gesloten)

VEENENDAAL Sporthal West vormt vandaag het toneel van de 23e editie van het toernooi om de Rebergen Bokaal. Zaalvoetballers van DOVO, De Merino's, VRC, Veenendaal, SV Panter, Renswoude, Advendo'57 en FC Lienden strijden om de felbegeerde bokaal. Volg de ontwikkelingen van het toernooi hieronder.

20.15 uur De champagne kan worden ontkurkt door Joop de Bruin en zijn teamgenoten. Net als vorig jaar pakt De Merino's de titel in de za al. Hiermee komt een einde aan deze liveblog. Lees hier een verslag met diverse reacties en foto's van de winnaars.

20.00 uur DE MERINO'S WINT HET JAN REBERGENTOERNOOI. Het verslaat FC Lienden op een overtuigende manier.

Doelpunten: 1-0 Jurrien van der Horst, 2-0 Patrick Paschedag, 3-0 Jamal Bendadi, 4-0 David Scholte en 5-0 Joop de Bruin.

19.23 uur We kunnen ons op gaan maken voor een finale tussen De Merino's en het veelbesproken FC Lienden. Laatstgenoemde wist de kruisfinale eenvoudig te winnen van Renswoude.

Doelpunten: 1-0 Frank Wiafe en 2-0 Frank Wiafe

19.04 uur Arie Roelofsen, voorzitter van het Rebergentoernooi, haalt hard uit naar FC Lienden en DOVO: ,,Schandalig dat DOVO met een selectie komt met amper A-selectiespelers. Ook van FC Lienden had ik dit niet verwacht; zij komen met drie gastspelers."

19.00 uur De eerste finalist is bekend. De Merino's weet VRC te verslaan en kwam terug van een 0-1 achterstand. Doelman Jeroen Vrolijk scoorde de gelijkmaker, waarna Joop de Bruin -wie anders- de winnende wist te maken.

Doelpunten: 1-0 Adil El-Bissis, 1-1 Jeroen Vrolijk, 1-2 Joop de Bruin

18.16 uur De kruisfinales gaan tussen De Merino's - VRC en Renswoude - FC Lienden.

18.12 uur De wedstrijd tussen Advendo'57 tegen de Panters ging eigenlijk nergens meer om en dat bleek ook. De toeschouwers genoten alvast van een hapje en een drankje en miste daardoor de winnende goal van Advendo-speler Robbert Scherrenburg. Beide ploegen mochten daarna ook aan het bier en de zaal kan zich opmaken voor de kruisfinales.

Doelpunt: Robbert Sterrenburg

17.53 uur Joop de Bruin leek De Merino's op voorsprong te schieten, maar tegen FC Lienden kwam zijn strafschop op de paal. Hierdoor eindigde het duel waarmee de wedstrijd begonnen was; 0-0. Hierdoor zijn beide ploegen door.

17.31 uur Hij leek de held te worden, maar Quincy Arends werd de schlemiel. De DOVO-spits bracht zijn ploeg nog wel op 1-0, maar had in de slotfase tegen VRC dom balverlies. Hierdoor werd de gelijkmaker geproduceerd en vliegt DOVO eruit.

Doelpunt: 1-0 Quincy Arends en 1-1 Adil El-Bisis

17.12 uur Het hoogtepunt van het toernooi is misschien al geweest. Luuk van de Lustgraaf passeerde heel Renswoude en wist uiteindelijk met een lobje te scoren. Geweldig doelpunt van de man in vorm bij Veenendaal, maar dit bleek niet genoeg voor de winst. Na een 2-0 voorsprong wist Renswoude de wedstrijd te kantelen.

Doelpunten: 1-0 Jordy van Olderen, 2-0 Luuk van de Lustgraaf, 2-1 Jorino Keijn, 2-2 Ralph Boom en 2-3 Jorino Keijn

16.52 uur Opnieuw nam Joop de Bruin zijn ploeg op sleeptouw en daardoor won De Merino's van Advendo'57. Hoogtepunt van de wedstrijd was toch wel de panna die De Bruin uitdeelde. Hiermee kreeg hij de handen van het publiek op elkaar.

Doelpunt: 1-0 Joop de Bruin, 1-1 Marien van Roekel, 2-1 Jamal Bendadi, 3-1 Marco de Gooijer en 4-1 Joop de Bruin

16.34 uur Het lukte Panter eventjes om stand te houden, maar vervolgens bleek FC Lienden toch veel te sterk. Onder leiding van zaalvoetbalkunstenaar Mo Bandadi werd het een afstraffing voor de Veenendalers.

Toch zijn er veel toeschouwers die morren. Zo speelt FC Lienden met drie spelers die niet bij FC Lienden actief zijn. Daarover later meer.

Doelpunten: 1-0 Frank Wiafe, 2-0 Mo Bendadi, 3-0 Tijmen Bos en 4-0 Jermo Wilsterman

16.12 uur Op het veld won Veenendaal van VRC, maar in de zaal zijn de rollen omgedraaid.

Doelpunt: 0-1 Jesse Sprokkelenburg en 0-2 Stefan van Leeuwen

 

15.50 uur De eerste stunt van de middag is een feit. Renswoude wist verrassend DOVO te verslaan en dat was niet eens onverdiend.

Doelpunten: 0-1 Jos van Leeuwen en 0-2 Henk van Essen.

 

15.28 uur Zoals wel vaker liet FC Lienden opnieuw zien een aanwinst te zijn voor het Veenendaalse zaalvoetbaltoernooi. Met 'gastspeler' Corné Davelaar in de ploeg kwam het echter niet langs Advendo'57.

Doelpunten: 1-0 Mo Bendadi en 1-1 Marien van Roekel

 

15.07 uur  Een onderlinge strijd tussen twee liefhebbers van het zaalvoetbal; Joop de Bruin bij De Merino's en Mohammed Issaoui bij sv Panter. Deze werd gewonnen door De Bruin, die zijn ploeg op voorsprong wist te schieten. Door ook een treffer van Ryan Holman kwam de eindstand op 2-0.

Doelpunten: 1-0 Joop de Bruin en 2-0 Ryan Holman. 

 

14.41 uur Het duel tussen Renswoude en VRC was er geen een waar het publiek warm van werd. De ploeg uit Renswoude drong wel aan, maar vond keer op keer de VRC-doelman op zijn pad. Hierdoor eindigde de wedstrijd in een bloedeloos gelijkspel; 0-0.

 

14.22 uur De eerste wedstrijd van het toernooi zit erop. In een al goed gevulde sporthal stond het duel tussen DOVO en Veenendaal op het programma. Via Aron de Koning pakte DOVO in de absolute slotfase de winst

Doelpunten: 1-0 Oussama El Azzouzi, 1-1 Luuk van de Lustgraaf en 2-1 Aron de Koning.

 

13.20 uur De eerste supporters komen sporthal West in Veenendaal binnen en maken zich op voor poulewedstrijd nummer 1: DOVO - Veenendaal. Volg deze liveblog gedurende het hele toernooi voor het laatste nieuws en de laatste uitslagen. Aftrap van de eerste wedstrijd is om 14.00 uur en de finale staat gepland om 19.15 uur.