• Peter van Veen

De Merino's winkelt bij tweede elftal van GVVV

VEENENDAAL Nadat De Merino's enkele spelers wist te halen uit het tweede elftal van DOVO, haalt het nu Jaouad Bakali en Jeroen den Hartog uit het tweede van GVVV.

 

Jeroen van der Veer

 

Het aantrekken van de twee komt niet als een grote verrassing. Zo trainde Jeroen den Hartog al eens mee met de ploeg van Henne Oostermeijer en zit De Merino's al maanden achter Jaouad Bakali aan. ,,Het zijn twee grote talenten en we zijn blij dat ze bij ons komen voetballen", aldus Richard van den Bosch van de technische commissie.

 

Buitenspeler Jaouad Bakali stond bij VRC te boek als groot talent en na enkele goede wedstrijden werd hij weggeplukt door GVVV. Daar kwam hij niet verder dan het tweede elftal, waar nu De Merino's hem een podium wil bieden. ,,Ik ben gecharmeerd van hem. Tijdens de oefenwedstrijden tegen hen viel hij ons al op en ook tijdens de gesprekken maakte hij een goede indruk. Daar gaan we nog veel plezier aan beleven."

 

In Jeroen den Hartog heeft De Merino's een linksbenige speler gevonden. Zo kan hij linksback spelen, maar ook als linkermiddenvelder. ,,Na de training die hij meedeed, was Oostermeijer overtuigd en zijn we het gesprek aangegaan. Ook van hem verwachten we een hoop."

 

Volgens Van den Bosch is het niet vreemd dat De Merino's opnieuw winkelt bij DOVO of GVVV. ,,Daar krijgen talenten vaak geen kans in het eerste. Dat is ook niet vreemd, want vaak is die stap veel te groot. Hier kunnen ze in de eerste klasse zichzelf in de kijker spelen, dat zie je bijvoorbeeld nu bij Jurriën van der Horst. Er komt waarschijnlijk nog één speler bij en dan is de selectie van ons rond."