De Merino's weet weer wat verliezen is

VEENENDAAL Vorige week waren ze bij De Merino's lyrisch over de grote voorsprong die het had in de tweede klasse, maar tegen Blauw Geel zijn de Veenendalers weer even met de neus op de feiten gedrukt.

 

Jeroen van der Veer

 

In Ede verloor de ploeg van Henne Oostermeijer, weliswaar onterecht, met 3-2 van Blauw Geel. ,,Het was een tijdje geleden dat we verloren en ik wil niet aan dit gevoel gaan wennen", aldus de trainer.

 

Via Szeller kende de ploeg een droomstart en leek het verder te gaan op de ingeslagen koers. Deze voorsprong werd na een half uur onschadelijk gemaakt, waarna Michael Foltan direct na rust weer voor Veenendaalse feestvreugde zorgde. ,,We hadden het in de eerste helft beter moeten uitspelen", blikte Oostermeijer terug. ,,Dan had je de wedstrijd daarna dood kunnen maken."

 

Na de pauze scoorde de thuisploeg twee keer, waardoor De Merino's tegen een nederlaag aanliep. ,,Gemakzucht", legt de trainer de vinger op de zere plek. ,,Dat moet er uit, al wordt ik nog altijd niet nerveus. De voorsprong is nog groot."