• Ted Walker
  • Ted Walker
  • Ted Walker
  • Ted Walker
  • Ted Walker

De Merino's weer met beide benen op de grond

VEENENDAAL Het thuisdebuut van Jan Gaasbeek is bij De Merino's uitgelopen op een flater. De oefenmeester won met de Veenendalers het eerste duel van de competitie overtuigend, maar op eigen veld was Go Ahead Kampen met 0-4 te sterk. ,,We worden geklopt in de omschakeling", baalde de oefenmeester.

Jeroen van der Veer

In de eerste helft was het een duel voor de toeschouwers eigenlijk niet om aan te zien. Beide ploegen wisten de bal maar amper in de ploeg te houden en kansen waren er zelden te bewonderen. Het duel had een doelpunt nodig, maar deze bleef uit ,,Wie als eerst een grote fout zou maken, verloor de wedstrijd. Zo'n gevoel had ik vanaf de bank echt", aldus de Veenendaalse trainer.

Die fout kwam er. Door niet alert verdedigen van De Merino's konden de bezoekers na de onderbreking vrij eenvoudig de 0-1 achter doelman Jeroen Vrolijk schieten. ,,Dat was in de vijftigste minuut en dus leek er niets aan de hand. We hadden nog genoeg tijd het te herstellen. Op zo'n moment moet je mannen zijn, de mouwen opstropen en veerkracht tonen. Dat deden we niet."

Mede daardoor verloor De Merino's de slag op het middenveld en gaven bepalende spelers niet thuis. Toch probeerde de ploeg van Gaasbeek door te drukken, maar kwam het geen moment dicht bij de gelijkmaker. De 0-2 kwam dan ook aan als een mokerslag. ,,Wij hebben een corner en in de omschakeling valt hun tweede treffer. Daarna zie je de hoofdjes hangen en is het klaar. Dat mag toch niet gebeuren? Je moet de tegenstander op zijn flikker zitten."

Doordat De Merino's één op één ging spelen, kreeg Go Ahead Kampen alle ruimte om nog vaker voor doelman Jeroen Vrolijk te verschijnen. Nog twee van deze pogingen troffen doel, waar De Merino's enkel en alleen een schot van Aron de Koning op de paal tegenover wist te zetten. ,,Een keer verliezen kan gebeuren, maar niet op deze manier. We moeten mannen worden. Ik ben nu zeer benieuwd hoe de ploeg aankomende zaterdag erop reageert."