• * Archieffoto

    Ted Walker

De Merino's voelt zich bestolen in Barneveld

VEENENDAAL Na de 4-1 nederlaag tegen SDVB waren de boze ogen van De Merino's vooral gericht op de scheidsrechter. Zo liet de arbiter een gemiste stafschop overnemen, keurde het een doelpunt van de Veenendalers af en werden de aanvallers ook teruggefloten in een kansrijke posities. ,,Ik wijs niet graag naar de scheids, maar die had vandaag een te grote invloed op de wedstrijd", aldus aanvaller Aron de Koning. 

Jeroen van der Veer

Het is eigenlijk elke keer hetzelfde liedje bij De Merino's. Het voetbalt leuk mee, maar het vergeet de wedstrijd te killen. Na de 1-0 kreeg Patrick Donkervoort een niet te missen kans. Op anderhalve meter voor het doel kopte hij de bal echter niet tegen de touwen. Bendadi scoorde niet veel later wel, maar zijn treffer werd wegens buitenspel afgekeurd. 

Na de onderbreking werden knullige fouten door SDVB afgestraft en keek De Merino's tegen een 3-0 achterstand aan. ,,De derde was een strafschop en die liet de scheids na het missen opnieuw nemen. Te vroeg inlopen, zei hij", aldus De Koning. ,,Onze trainer (Jan Gaasbeek, red) protesteerde en kreeg vervolgens rood. Ik snap zijn frustratie wel, want het was echt niet meer normaal."

De Koning scoorde daarna nog wel de 3-1 maar opnieuw mocht SDVB in de slotfase een strafschop benutten. ,,We kunnen meekomen met de beste ploegen uit de competitie, maar daar koop je niets voor. We hebben punten nodig en dat blijft uit."