• Foto: Jeroen van den Berg

De Merino's trekt DOVO-talent aan

VEENENDAAL - Tweede klasser De Merino's heeft zich voor volgend seizoen versterkt met David Scholte. De middenvelder is afkomstig van hoofdklasser DOVO, waar hij op meerdere posities speelde, maar ook vaak op de bank zat. ,,De Merino's benaderde mij vlak na de winterstop en mijn gesprek daar was zeer goed en fijn. Ik had gelijk een goed gevoel en dus heb niet lang nagedacht over mijn beslissing."

 

Jeroen van der Veer

 

De 20-jarige middenvelder is momenteel aan zijn 2e volledige seizoen bij de A-selectie van DOVO bezig en wil zich blijven ontwikkelen. Dit is dan ook direct de reden waarom hij kiest voor het avontuur bij De Merino's. ,,Ik moet wekelijks spelen om stappen te maken en dat is de grote reden van mijn vertrek." Op een aanbieding van zijn huidige club besloot Scholte niet te wachten, legt hijzelf uit: ,,Ik heb nog geen gesprekken gehad bij DOVO, dus daarom heb ik zelf de knoop doorgehakt."

 

GESGARZ Vrijdag heeft ook Tom Gesgarz laten weten dat hij volgend seizoen niet bij DOVO speelt. De verderdiger/middenvelder is al acht jaar een vast gezicht bij de club, maar de 30-jarge houdt het na dit seizoen voor gezien. Waar Gesgarz volgend jaar zijn minuten gaat maken, is op dit moment nog niet bekend.