• Ted Walker

De Merino's-speler hoopt teamgenoten goede voorbeeld te geven

VEENENDAAL Door zijn ja-woord aan De Merino's te geven, hoopt Ryan Holman het goede voorbeeld te geven aan de huidige selectiespelers. Veel van hen twijfelen aan een toekomst bij de Veenendalers en wachten nog met verlengen. ,,Iemand moet de eerste zijn en daarom besluit ik dat te doen. We hebben een goede groep en ik wil dat deze bij elkaar blijft."

Jeroen van der Veer

De linkervleugelverdediger is één van de ervaren spelers bij de ploeg van Henne Oostermeijer en begon dit seizoen vrijwel altijd in de basis. Hij zag dan ook geen reden om verder te kijken. ,,Ik ben 31, heb bij mooie clubs gespeeld en kan nu op de fiets naar de club. Wat wil ik nog meer", vraagt hij zich hardop af.

Dat sommigen nog wel twijfelen, snapt Holman ergens wel. ,,Deze groep bestaat uit spelers van midden twintig. Als ze ooit een stap willen maken, moet dat nu. Maar ja, waarheen? Voor 200 euro meer bij een tweedeklasser voetballen terwijl je hier in de eerste speelt? Op de bank in de hoofdklasse?"

Met zijn ja-woord hoopt hij dan ook dat meer spelers toezeggen te blijven. ,,Ik praat veel met de jongens en ben een van de ouderen. Ik hoop het goede voorbeeld te geven."