De Merino's overtuigend langs Lelystad

VEENENDAAL Bij tweede klasser De Merino's kunnen zo langzamerhand de draaiboeken voor het kampioenschap uit de kast gehaald worden. In en tegen Lelystad werd er met 0-5 gewonnen en hierdoor staat de ploeg van Henne Oostermeijer, met een wedstrijd minder, momenteel met acht punten voor op de nummer twee. ,,Het ziet er inderdaad erg goed uit.'

 

Toch had de ploeg het lastig in het eerst half uur. Er moest zichtbaar gewend worden aan het kletsnatte veld  en daardoor kwam De Merino's maar moeizaam in de wedstrijd. Door een treffer van Przemek Szeller werd de ban gebroken en stoomde de Veenendalers door. Via opnieuw Szeller en Sebastiaan Klein kon er met een 0-3 voorsprong de kleedkamers opgezocht worden.

 

,,We namen na de onderbreking iets gas terug en werd het een rommelige wedstrijd", analyseerde Oostermeijer. Door twee treffers van Mike Molenaar werd de eindstand alsnog op 0-5 gezet en kon De Merino's met een lach terug naar hun Veenendaal keren. ,,Door de overwinning komen we een stap dichter bij ons doel; het kampioenschap."