• Ted Walker
  • Ted Walker
  • Ted Walker

De Merino's op karakter langs DOS'37

VEENENDAAL Voor het eerst dit seizoen heeft De Merino's de nul gehouden en dit leverde tegen DOS'37 direct de drie punten op. De Veenendalers scoorden in de eerste helft de enige treffer en lieten vervolgens zien dat verdedigen een kunst is. Het toonden karakter, beet zich vast in de bezoekers en vochten voor elke meter. Met succes, want na afloop bleek de treffer van Joop de Bruin goud waard: 1-0. 

Jeroen van der Veer 

Al het gehele seizoen is er bij De Merino's aardig voetbal te zien, maar scoort het moeizaam en krijgt het eenvoudig treffers tegen. Hierdoor stonden de Veenendalers voor het duel met DOS'37 onderin in de eerste klasse en moest zaterdag het startsein worden van een ommekeer. Die kwam er en dat had het mede te danken aan de verdediging, bestaande uit Lars ter Burg, Ryan Holman, Jos Henken en Joop de Bruin. Onder hun leiding gaf De Merino's eigenlijk helemaal niets weg en speelde het vooral in de eerste helft uitstekend voetbal. ,,Daarin hadden we zeker drie keer moeten scoren", bleef Holman kritisch. ,,Nu was het nog onnodig spannend.

Zeker Annass Lahnine had enkele mooie mogelijkheden die hij tegen het net schoot en leek het erop dat de wedstrijd een 0-0 tussenstand kreeg. Toch dacht Joop de Bruin daar anders over. De linksback wist een schot van richting te veranderen en werd de thuisploeg beloond voor zijn goede spel. Na de onderbreking was het vooral de mouwen opstropen en knokken voor elke meter, wist ook Holman. ,,Ik had niet het gevoel dat we gingen verliezen, maar een 1-0 voorsprong is toch riskant. Je moest dus blijven strijden."

Dat deed het met succes, want doelman Jeroen Vrolijk had vrij weinig te doen en door de driepunter zien we De Merino's nu terug in de middenmoot van de eerste klasse. Blijdschap alom in het Veenendaalse kamp, al wil de ervaren Holman nog niet te vroeg juichen. ,,We hebben dit seizoen enorm veel wisselingen gehad en dat is nog altijd het geval. Nog geen een keer is er twee keer achter elkaar met dezelfde elf begonnen. Weliswaar noodgedwongen, maar toch. We moeten nu zorgen dat we stabiel worden en daarna kijken we verder."