De Merino's is ongeslagen status kwijt

VEENENDAAL Het Veenendaalse De Merino's is in de eerste klasse niet meer ongeslagen. Bij en tegen DFS werd er met minimaal verschil verloren en daar kon hoofdtrainer Henne Oostermeijer achteraf gezien wel mee leven. ,,We hebben keihard geknokt en alles gegeven. Het zat ons op sommige momenten niet mee en dan kan je wel eens een wedstrijd verliezen."

 

Jeroen van der Veer

 

Na de galavoorstelling van vorige week (6-1 winst, red.), was de verwachting wederom hoog. De ploeg van Oostermeijer begon dan ook goed aan de wedstrijd, maar wist het de kansen niet om te zetten in doelpunten. ,,We hadden recht op de openingstreffer. Waren voetballend de bovenliggende partij, maar de bal leek niet tegen het net te willen."

 

Bij DFS lukte dit voor rust wel, waarna het in de tweede helft vooral een duel op het middenveld werd. Op het natuurgras kon De Merino's niet de trekker overhalen en liet DFS ook de nodige kansen liggen. ,,Het veld was dramatisch", baalde Oostermeijer, zonder een excuus te willen zoeken. ,,Uiteindelijk heeft DFS gewoon verdiend gewonnen."