• * Archieffoto

    Ted Walker

'De Merino's nu ook in het veld een team'

VEENENDAAL Eindelijk zag De Merino's-trainer Jan Gaasbeek in het veld ook een vriendenteam en dan blijkt dat zijn ploeg ook 'gewoon' kan winnen. Tegen DTS Ede hadden de Veenendalers een vliegende start en kwam het door doelpunten van Anass Lahnine en Vincent van de Weerdhof op een 2-0 voorsprong. Uiteindelijk speelde De Merino's een half uur met tien man en werd de 2-1 tussenstand over de streep getrokken. 

Jeroen van der Veer

,,Vandaag zag ik voor het eerst een team dat ook binnen de lijnen een vriendenteam is", aldus Gaasbeek. ,,Buiten het veld was het altijd top, maar vergaten we te winnen. Tegen DTS Ede hebben wij keihard geknokt en speelden mijn jongens met een groot hart."

Gesteund door de snelle 2-0 voorsprong was het voetballend ook nog best aardig. Toch kwamen de bezoekers halverwege de eerste helft op 2-1 en was er even paniek. Daarna herpakte De Merino's zich en knokte het voor elke meter. Dit nam Jos Henken na een uur spelen iets te letterlijk en moest hij na een charge met rood de kleedkamer opzoeken. 

,,De ploeg pakte het goed op en gaf vrijwel niets weg", aldus een trotse Gaasbeek. ,,Hopelijk is dit de start van een serie met goede resultaten."