• Guido de Boer

De Merino's kan leven met gelijkspel

VEENENDAAL Een 0-0 wedstrijd kan over het algemeen dodelijk saai zijn, maar dat was het duel tussen De Merino's en JSV Nieuwegein niet. Ondanks dat het veld drassig was en er een harde wind stond, maakte beide ploegen er een voetbalgevecht van. Uiteindelijk kreeg deze geen winnaar en daar kon trainer Henne Oostermeijer na afloop mee leven: ,,Wij kregen na rust de beste kansen, alleen zij schieten vijf minuten voor tijd op de paal. Een gelijkspel is dan prima."

Jeroen van der Veer

In het spannende duel was het eigenlijk vooral een schaakspel van twee ploegen die speelden om niet te verliezen. Door de harde wind moest De Merino's veelal de lange bal spelen en daar ligt nou net niet hun kracht, zag ook Oostermeijer. ,,We konden niet anders. Het duel kon alle kanten op en het waren echt lastige omstandigheden om in te voetballen."

Na rust kwamen enkele spelers van De Merino's één-op-één met de JSV-doelman, maar gescoord werd er niet. ,,Doe je dat wel, kan je daarna counteren en win je die partij. Daar was ik van overtuigd."

*archieffoto*