• Peter van Veen
  • Peter van Veen
  • Peter van Veen
  • Peter van Veen
  • Peter van Veen
  • Peter van Veen

De Merino's geeft een galavoorstelling weg

VEENENDAAL Met de muzikale klanken van Fuze op de achtergrond, heeft De Merino's zijn supporters getrakteerd op een galavoorstelling. Tegen WNC werd er vooral in de eerste helft schitterend voetbal gespeeld en daarin legde de ploeg van Henne Oostermeijer de basis van de 6-1 overwinning.

 

Jeroen van der Veer

 

Nadat vorig seizoen het kampioenschap werd behaald, is De Merino's in de eerste klasse totaal geen grijze muis. Het verloor nog geen één keer en staat ook na deze overwinning nog altijd bovenaan op de ranglijst. ,,We zijn nog vroeg in het seizoen", wil Patrick Donkervoort de euforie iets temperen. ,,Natuurlijk is dit een perfecte start, maar we moeten niet op de zaken vooruit lopen."

 

De aanvaller van De Merino's is bescheiden als er gevraagd wordt naar zijn eigen spel. Met drie treffers en een assist was hij wederom belangrijk voor zijn ploeg en net als vorige week (twee doelpunten) toonde hij aan makkelijk het net te vinden. ,,Ik mag niet klagen", aldus Donkervoort, als hij door zijn aanvoerder Sebastiaan Klein gefeliciteerd wordt met zijn goede wedstrijd.

 

Dit tweetal was verantwoordelijk voor de snelle 2-0 voorsprong. Eerst scoorde Donkervoort en vervolgens deed Klein, na een assist van De Bruin, het kunstje na. De mooiste treffer van de middag kwam echter op naam van Jurriën van der Horst. De baltovenaar liet zijn techniek zien en kapte op de vierkante meter meerdere tegenstanders uit. Zij keken vanaf de grond toe, hoe de middenvelder de bal simpel in het lege doel kon tikken.

 

Nog binnen het half uur scoorde de thuisploeg de 4-0. Een gelukje, bekent Donkervoort: ,,Ik wilde mijn corner bij de tweede paal neerleggen. Tot mijn eigen verbazing draaide hij in één keer in het doel. Een matige corner dus", lacht hij.

 

Door een treffer van Klein en een rake vrije trap van WNC, was de tussenstand maar liefst 5-1. In een taaie tweede helft was De Merino's, ondanks de druk van de uitploeg, de bovenliggende partij, maar wist alleen Donkervoort nog doeltreffend te zijn. Een smet op de wedstrijd was de rode kaart voor Foltan. De spits kon zich na een verloren duel niet beheersen en kreeg voor natrappen de rode kaart.

 

,,We denken nog niet aan een periode", benadrukt de man van de wedstrijd. ,,Bij ons staat alleen de focus op iedere zaterdag. Wel is zeker dat wij een hecht collectief zijn, die van iedereen kan winnen. Dat is nu wel duidelijk."