• Foto: Jeroen van der Veer/BDU

De Merino's begint seizoen met knappe overwinning

VEENENDAAL Trainer Henne Oostermeijer zei in de voorbereiding al dat zijn jongens goed konden voetballen en dat hebben ze in de tweede helft tegen VVZ'49 ook bewezen. Een 0-1 achterstand werd omgebogen naar een 3-1 overwinning, waardoor de Veenendalers de goede ploeg uit Soest met nul punten naar huis stuurde. ,,De tweede helft was echt heel goed."

 

Jeroen van der Veer

 

Toch ging het moeizaam, zag ook Oostermeijer. VVZ'49 heeft zich goed versterkt en na 10 minuten kwam dan ook de verdiende 0-1 op het scorebord. ,,In de rust kwamen mijn spelers zelf met de oplossing en hebben we het iets anders neergezet. Dit pakte fantastisch uit en in de tweede helft hebben wij hen echt kapot gespeeld."

 

Via een schitterende treffer van Jurrien van der Horst kwam het snel in de tweede helft op 1-1 en via Patrick Donkervoort werd zelfs de voorsprong gepakt. ,,Die treffer van Van der Horst werkte als doping bij de jongens. Ze bleven maar gaan en VVZ'49 wist niet waar ze het moesten zoeken. Knap, want zij zijn echt een goede ploeg."

 

Door Joop de Bruin werd de stand naar 3-1 getild en kon na afloop met een glimlach een biertje gedronken worden. ,,Dit begin smaakt naar meer", aldus Oostermeijer. Ik was best onder de indruk van VVZ'49, maar moet mijn jongens een groot compliment geven."