• Ted Walker
  • Ted Walker
  • Ted Walker
  • Ted Walker
  • Ted Walker

De lach als krachtig wapen bij winnend VCV

VEENENDAAL Het heeft drie wedstrijden geduurd, maar de volleybalheren van VCV hebben hun eerste overwinning van het seizoen te pakken. Tegen het tweede team van Dynamo zorgden de spelers ervoor dat Sporthal West weer ouderwets gezellig was en werden de bezoekers uit Apeldoorn met een 3-0 nederlaag huiswaarts gestuurd.

Jeroen van der Veer

Wat een verschil was het met de eerste thuiswedstrijd van het seizoen. Toen speelde het halve team van VCV met knikkende knieën en ging het kansloos onderuit. De jonge selectie van Hans Seubring was duidelijk onder de indruk van de ambiance in Sporthal West en die ervaring namen ze zaterdag mee. De jonge honden, aangevuld met ervaren spelers, genoten zichtbaar van de sfeer en in plaats van te bezwijken, kregen ze nu vleugels. ,,Mooi om die gasten te zien genieten."

PLEZIER Aan het woord is de 'mentor' van de groep. Hugo Rijken is al jaren een vast gezicht binnen de Veenendaalse volleybalselectie en liet de club afgelopen zomer niet in de steek. Waar veel van zijn maatjes kozen om VCV te verlaten, bleef hij honkvast. ,,Natuurlijk wist ik ook wel dat het een zwaar seizoen ging worden, maar dat geeft niet. Met deze talenten iets moois neerzetten is ook gaaf."

Zonder twijfel spreekt Rijken de woorden uit en dat komt door de klinkende 3-0 overwinning. Waar de 36-jarige graag de aandacht op de talenten wil leggen, gaat hij onderdoor aan zijn eigen prestaties. Rijken behaalde een enorm hoog niveau en mede door hem konden de jongere spelers excelleren. ,,Van het gehele proces moet je genieten en dat doe ik ook echt. Vandaag ging het persoonlijk ouderwets lekker. Ik zit dan ook lekker in mijn vel. Thuis gaat het super, op mijn werk heb ik plezier en ook is volleybal gewoon heel leuk."

SERVICE In de eerste set leek het echter mis te gaan bij Rijken. Hij kwam vervelend op de grond terecht en even was het muisstil. De ervaren speler stond echter op en knokte zich samen met zijn teamgenoten in de wedstrijd. Met 25-21 werd de allereerste setwinst van het seizoen binnengesleept en je zag dat er een last van de spelers viel.

In de tweede set serveerde Rijken bij een stand van 9-7 en de dertiger wist maar liefst 7 punten binnen te slaan. Mede hierdoor ging de set met 25-18 gewonnen. ,,Maar", is Rijken kritisch. ,,We hadden ze onder de vijftien moeten houden."

MEERJARENPLAN Nadat ook de derde set in Veenendaals voordeel (25-23) werd beslist, kon het feesten beginnen. ,,Weet je wat het is", sprak Rijken trots. ,,De lach is ons krachtigste wapen. Ik wil plezier maken en als dat er is, komt ook het resultaat. Dat besef komt er steeds meer en dan zie je ook dat de toeschouwers een mooie avond hebben. Daar doe je het voor."

Op de vraag waar dit VCV gaat eindigen, is Rijken helder. ,,Dit jonge team kan heel hoog pieken, maar ook enorm dalen. We zijn met een proces bezig en onze targets zijn groeien en handhaven. Daarna komt de rest vanzelf, want dit is een meerjarenplan."