• Archief BDUmedia

De Koning vertrekt: 'Bij DOVO niet geworden wat ik ervan hoopte'

VEENENDAAL Opnieuw verlaat een 'jongen van de club' voetbalvereniging DOVO. Na eerder Quincy Arends, Ariën Bakkenes en Koen Hagelstein heeft nu Aron de Koning aangegeven niet in te gaan op het aanbod van de ploeg van Gert Kruys. ,,Het is en blijft mijn clubje, maar ik moet minuten maken."

Jeroen van der Veer

De 21-jarige speler speelde in de jeugd bij DOVO en vertrok vervolgens naar Vitesse. Na een periode bij De Graafschap wisten de Veenendalers De Koning vorig seizoen op te halen, maar een gelukkig huwelijk is het nooit geworden.

De aanvallende middenvelder cq spits speelde vooral in het tweede elftal en droeg bij Jong DOVO regelmatig de aanvoerdersband. ,,Ik ben jong en wil niet stilstaan in mijn ontwikkeling. Het is tussen mij en DOVO niet geworden wat ik ervan hoopte. Gegokt en verloren, zullen we maar zeggen."

Ondanks een aanbod van DOVO, kiest De Koning ervoor om verder te kijken. ,,Misschien wil DOVO mij behouden omdat ik een eigen jongen ben? Na Arends, Bakkenes en Hagelstein gaat er nu alweer een eigen jongen weg. Dat vind ik wel jammer voor de supporters. Maar goed, ik moet nu voor mijzelf kiezen."

Er hebben al diverse verenigingen contact opgenomen met De Koning, alleen beseft de Veenendaler dat zijn beslissing wel eens bepalend kan zijn voor zijn toekomst. ,,Ik wil het juiste kiezen. In een elftal dat wil voetballen en waarin ik een klik heb met de trainer. De komende periode ga ik er dus goed over nadenken."