• Amerzgiou, De Koning, Laghmouchi en Hofman (vanaf linksboven met de klok mee) strijden met Joshua Patrick om de titel.

    BDUmedia

De finalisten bij Latjetrap zijn bekend

VEENENDAAL Na 34 weken, achttien verschillende spelers van in totaal zes voetbalclubs en 90 schoten is bekend wie er in de finale staan van de 100% Voetbal latjetrapcompetitie in Veenendaal. Op het hoofdveld van GVVV strijden donderdagavond de nummers één tot en met vijf tegen elkaar om te bepalen wie zichzelf de opvolger mag noemen van de vorige editie; doelman Johan Jansen.

Jeroen van der Veer

Voor de tweede keer op rij sloegen VeenendaalseKrant.nl en 100% Voetbal de handen ineen en kreeg de geslaagde eerste editie een vervolg. De competitie begon nog meer te leven en voetballers van de Veenendaalse clubs deden zelfs verzoekjes om mee te kunnen doen aan de spannende strijd.

HET LEEFT Er werden dit seizoen meer ballen op de lat geschoten dan vorig jaar en dat was te zien aan het klassement. Nadat Rodny Hofman (GVVV) het seizoen opende en een score van 5,5 punt behaalde, legde Salim Amerzgiou de lat direct erg hoog voor de rest. De speler van DOVO raakte vier keer de lat en maakte ook nog eens één treffer. Hierdoor behaalde hij 8,5 punt en kwam hij vanaf de tweede week al aan kop en deze zou hij gedurende de competitie niet meer afstaan. ,,Ik wist direct dat het goed genoeg zou zijn voor de finaleplaats", bekende Amerzgiou. ,,De competitie ben ik zeker gaan volgen en het is mooi dat het zo leeft in Veenendaal."

TEAMGENOTEN Wel moest de middenvelder deze eerste plek delen. Aron de Koning, ex-teamgenoot van Amerzgiou en nu speler van De Merino's, herhaalde het kunststukje en kwam op een gedeelde eerste plaats. ,,Ik heb met Salim bij DOVO gespeeld en ook toen merkte ik al dat hij een goede trap had. Alleen tja, dat heb ik ook en daardoor sta ik nu naast hem. Leuk om de finale straks tegen hem te spelen. Bij De Merino's wordt er zeker over latjetrap gesproken en elke week werd toch even gekeken of we nog eerste stonden."

HOOFDPRIJS De twee aanvallend ingestelde spelers kregen gedurende de competitie gezelschap van Soufiane Laghmouchi. De speler van GVVV wist vrijwel aan het einde van de rit ook vier keer de lat te raken en één keer te scoren, waardoor er drie spelers met 8,5 punt op de nummer één positie eindigden. ,,Helaas ben ik nu wat geblesseerd, maar ik ben bij de finale aanwezig. Ik schiet wel met mijn andere been, haha. In het klassement stond ik op nummer één en die positie hoop ik straks ook nog te hebben."

Het drietal wordt in de finale vergezeld door Rodny Hofman (GVVV, 5,5 punten) en Joshua Patrick (DOVO, 5 punten). Zij eindigden op een vierde en vijfde plek en maken ook nog kans op de hoofdprijs. Deze wordt aangeboden door hoofdsponsor 100% Voetbal uit Veenendaal, gevestigd aan de Patrimoniumlaan.

Alle eerdere afleveringen nog eens terugkijken? Kijk dan in ons dossier Latjetrap. Een videoverslag van de finale van Latjetrap is vrijdagavond te bekijken op deze website.

Label:

Latjetrap