• Dennis van Meegdenburg had nauwelijks moeite zijn 'beste elf' te noteren.

    Jeroen van der Veer

De elf van Van Meegdenburg

VEENENDAAL In al de jaren dat GVVV kon beschikken over Dennis van Meegdenburg, kreeg de vereniging voor hem duizenden interviewverzoeken. Zijn mening, visie en ervaringen zijn al door diverse kranten gepubliceerd, maar wat zijn nou eigenlijk de beste GVVV-ers met wie hij ooit heeft samengespeeld? ,,Ha, nu moet ik oppassen dat ik niemand ga passeren."

Jeroen van der Veer

Als een echte trainer kruipt Van Meegdenburg -nu assistent van Niek Oosterlee- achter het lege papier en schrijft hij de eerste naam op. Het is Niels Willemse, met wie hij diverse jaren samenspeelde. ,,Hij heeft pech gehad met blessures, anders was hij hier misschien nog wel actief. Naast goede keeper, ook een gezellige vent."

ONDERSCHAT In de verdediging zien we de eerste opvallende naam terug. ,,Tom Oostinjen werd onder Assink op veel posities neergezet en dat vond ik jammer. Hij is zó compleet en goed. Bij GVVV is hij denk ik onderschat."

Naast de huidige speler van Spakenburg staat Bart Hulsbos. ,,Tegenover hem stond ik graag op de training", grapt Van Meegdenburg. ,,Hij was ook niet zo'n trainingsbeest, maar in de wedstrijd staat hij altijd zijn mannetje. Misschien niet de snelste, alleen positioneel ijzersterk."

Op de backposities staan Rodney Hofman en Touafik Adnane. ,,Stond je tegenover hen, dan had je een zware middag. Zij blijven altijd rennen. Rodney gaf mij een assist in de gewonnen kampioenswedstrijd."


SLEUTEL Het zou niemand verrassen dat 'Meeggie' op het middenveld voor Roy Terschegget, Wilco den Hartog en Simon Brouwer kiest. ,,Het gouden middenveld", is hij helder. ,,Wilco en Roy kunnen elkaar blindelings vinden en zijn technisch en taktisch zo goed. En dan Simon, met hem had ik een bijzondere klik. Ik durf best te zeggen dat hier de sleutel tot ons succes lag."

In de aanval is op links een plekje gereserveerd voor Joey Snijders. ,,Bij GVVV vond men hem wel eens laks of nonchalant, maar een betere linksbuiten is er niet. Hij hoefde maar te roepen en ik wist waar ik moest staan. Op rechts kies ik voor Martin van Eck; niet snel, maar komt door zijn kapbeweging altijd zijn mannetje voorbij. Knokt zich altijd in de basis."

SPITS In de spits zet hij logischerwijs zichzelf. Vrijwel altijd stond Van Meegdenburg in de basis, ondanks dat hij op het eind al ver in de dertig was. ,,Of ik zo goed was of de andere spitsen zo slecht? Kijk eens wie het allemaal geprobeerd hebben. Dat waren volgens mij niet de minste namen. Daarnaast was het elftal gewoon enorm goed op elkaar ingespeeld. Dat hielp ook mee."

Achter hem verschijnt opeens Niek Oosterlee die tevreden knikt. ,,Veel spelers waarmee ik nu moet werken, Meeg", zegt hij met een lach. ,,Dat klopt, trainer", is zijn reactie. ,,Die generatie was en is gewoon uniek en ik heb er hele mooie jaren mee gehad."

Elke club heeft historie en die historie is gemaakt door personen. Personen die belangrijk waren voor hun club; bestuurlijk, sportief of op ander vlak. In deze rubriek portretteren we die Helden van Toen. Tips voor deze rubriek kunnen gemaild worden naar veenendaalse.krant@bdu.nl ovv Helden van Toen.