• Archief BDU Media

De Burcht, Rehobothschool en School Alex winnnen SKF toernooi

VEENENDAAL De Burcht, tweemaal de Rehobothschool en School Alex waren de winnaars van het SKF Rabobank Schoolkorfbaltoernooi 2016. De Burcht en de Rehobothschool plaatsen zich voor het Provinciaal Kampioenschap.

Het toernooi begon op woensdag met een spelmiddag voor groep 1 en 2, een toernooitje voor groep 3 en 4 en de voorrondes voor groep 5 en 6. Op donderdag speelden groep 7 en 8 hun voorronde. In totaal deden ruim achthonderd kinderen van achttien basisscholen mee aan het traditionele schoolkorfbaltoernooi. Een toernooi dat tot de grootste schoolkorfbaltoernooien in Nederland behoort, mogelijk gemaakt door inzet van heel veel vrijwilligers.

Op de finalezaterdag streden nog vijftien teams om de bekers, uitgereikt door Barry van de Lagemaat van toernooisponsor Rabobank Vallei en Rijn. De Rehobothschool pakte net als vorig jaar twee titels, bij groep 6 en groep 7. School Alex won bij groep 5, De Burcht bij groep 8. Op zaterdag 4 juni vertegenwoordigen de Rehobothschool (groep 6) en De Burcht (groep 8) Veenendaal bij de Provinciale kampioenschappen in Maartensdijk.