• Ted Walker
  • Ted Walker
  • Ted Walker

Dames van VCV hebben de smaak te pakken

VEENENDAAL Na opnieuw een vijfsetter is het de dames van VCV gelukt om te winnen van VSTS. In de eigen sporthal speelde de ploeg van Peter Spoelstra goed en staat het nog steviger in de middenmoot. 

Jeroen van der Veer

Door een goed begin werd de eerste set met 25-15 in het voordeel van de Veenendalers beslist, maar daarna zakte VCV even door het ijs. Het kwam in de tweede set wel op 20-10 voor, maar daarna sloeg het helemaal om. ,,VSTS ging moeilijker serveren, waardoor we passend onder druk kwamen te staan", analyseerde Spoelstra de wedstrijd. ,,Aanvallend konden we op dat moment niet het verschil maken. De set werd uiteindelijk met 23-25 verloren."

Dit gaf de tegenstander energie en zij gingen ook in de derde set alleen maar beter spelen. VCV had moeite om de servicepass goed te brengen bij de spelverdeler en de ballen konden hierdoor niet moeilijk genoeg worden aangevallen om het VSTS echt lastig te maken. De 16-25 was dan ook een logisch vervolg.

Mede door een paar goede serviceseries van Lotte van Hal en Nina Sjoer kon er een voorsprong worden opgebouwd van zo'n vier punten in de vierde set. ,,Dit gaf het team weer vertrouwen en enthousiasme. Verdedigend werd alles gepakt en aanvallend waren Lize Meijer en Denise Juffer sterk aan het net", glunderde de coach toen hij sprak over de 25-19 setwinst.

Een vijfde set moest uiteindelijk een winnaar aanwijzen en deze werd overtuigend door de thuisploeg gepakt (15-10). Hierdoor wonnen de Veenendaalse dames opnieuw en klimt het op de ranglijst.