• Jeroen van der Veer

Clubmensen 'redden' Panter

VEENENDAAL De vorige trainer ontslaan en daarna zelf voor de groep staan. Een gewaagde beslissing, waarvoor Henne Taboas niet wegloopt. De Panter-clubman in hart en nieren heeft naar eigen zeggen 'blauw bloed' door zijn aderen stromen en daarom was er voor hem geen andere keuze. ,,Niemand schoot wat op met een tussenpaus."

Jeroen van der Veer

 

De goedlachse Taboas is in het bestuur verantwoordelijk voor het eerste elftal en daardoor was hij één van de personen die moest besluiten over de samenwerking tussen Eddy Morren en SV Panter. Uiteindelijk viel het besluit dat Morren werd ontslagen en dat hij, samen met Mickael Bouman, de touwtjes in handen ging nemen. ,,Dat heb ik in het verleden al eens gedaan en ik ben ook jarenlang aanvoerder van het eerste elftal geweest. Ik denk dus wel te weten wat gevraagd wordt."

Toch zorgde het in hun thuissituatie wel voor wat frictie, zegt het duo met een lach op het gezicht. ,,Mijn vrouw had al zo'n vermoeden dat ik dit zou gaan doen, maar ik was vergeten het te overleggen. Ach, blauw bloed hé. Dan doe je dat voor je clubje."

Voor Bouman lag het anders. Hij moest zijn werk omzetten om de rol als trainer op zich te nemen: ,,Normaal ben ik voor mijn werk twee dagen in Engeland. Gelukkig kon ik dit omwisselen met andere dagen en kunnen we samen onze vereniging helpen. Dat we daardoor zelf niet meer in het derde kunnen voetballen, nemen we dan ook maar voor lief."

CONSEQUENTIES Onder hun leiding ging de eerste wedstrijd tegen titelkandidaat VRC met 1-0 verloren, maar vorige week won het overtuigend met 3-1 van DEV Doorn en zaterdag werd er opnieuw gewonnen. ,,Tegen VRC zag je al patronen terug", aldus Bouman. ,,Wij gaven tegen hen nauwelijks wat weg en konden in de slotfase zelfs nog een puntje meenemen."

Dat de gelijkmaker tegen de Veenendalers niet viel, had volgens het duo te maken met het feit dat het vertrouwen er nog niet helemaal was. Na een turbulente periode moet er nu een nieuwe, frisse, wind gaan waaien. Taboas: ,,Er moest duidelijkheid komen. Wij hebben daarom ook direct grenzen getrokken en de spelers weten nu waar ze aan toe zijn. Gaan ze over de schreef, dan kennen ze de consequenties. Je merkt dat dit nu al aanslaat."

 

OVERTUIGING Daarbij is het team ook in een andere formatie gaan spelen en daardoor won het de afgelopen twee wedstrijden. Met twee spitsen denkt het trainersduo het elke tegenstander lastig te kunnen maken. ,,Wij hebben op papier uitstekende spelers. Ga ze maar stuk voor stuk na. Alleen was het geen team, omdat de poppetjes niet op de goede plek stonden en er een strengere hand gehanteerd moest worden. Ik wil hierbij trouwens helemaal niet natrappen naar Morren. Hij heeft ons naar de derde klasse gebracht en daar ben ik hem dankbaar voor." Om nu al over een ommekeer te spreken, vind Taboas nog te vroeg. ,,We moeten van wedstrijd tot wedstrijd kijken en zeker niet denken dat we er al zijn. Met z'n allen hebben wij een doel en dat is het ontlopen van de play-offs tegen degradatie. Of ik denk dat dit ons gaat lukken? Ja, natuurlijk."