• Jeroen van der Veer

Clubmannen met ambitie

VEENENDAAL Ze zagen hun clubje achteruit gaan en daarom besloten vier clubmannen van voetbalvereniging Veenendaal op te staan. Aart van Asselt, Andre Quint, Melis Lansing en Cees van Grootveld vormen sinds dit jaar de technische commissie van de vereniging en zij zijn op missie. ,,Een stabiele derdeklasser worden met een uitschieter naar de tweede."

Jeroen van der Veer

,,We hebben met z'n allen een mooi groepje", spreekt Van Asselt trots. ,,Echte clubdieren. Kijk, daar achter je. Zie je een elftalfoto van vroeger. Herken jij enkele van ons op die foto? Haha, wat zijn we eigenlijk veranderd."

Qua uiterlijk lijken ze er inderdaad niet meer op, maar de sfeer onderling is nog altijd als in hun jongere jaren. In de bestuurskamer wordt hun gevraagd naar de taken bij de verenigingen en eigenlijk kan dat vrij eenvoudig worden samengevat. ,,Wij vormen de technische commissie van de vereniging."

ONTSLAG Toen het kwartet in het begin van dit seizoen de TC ging vormen, lag er geen gemakkelijke taak. De selectie van de club was ontevreden. In een seizoen dat het moest promoveren had het na vier duels slechts één punt en daarom was een ingreep nodig. ,,We moesten iets doen", aldus Lansing. ,,We konden niets anders dan de huidige trainer, in samenspraak met het bestuur, ontslaan."

Daardoor moest men wel direct schakelen en midden in het seizoen een nieuwe hoofdtrainer vinden. In de persoon van Arco van Elst, ook al een clubman, werd deze relatief snel gevonden. ,,Hij kent de club en wij zijn dan ook zeer blij dat hij 'ja' zei. De resultaten bewijzen dat wij toentertijd met z'n allen een goede beslissing hebben gemaakt", aldus Van Grootveld.

IN DE KROEG Onder leiding van Van Elst is er tot op heden nog niet verloren en ook het plezier lijkt terug. Dat maakte het voor dit kwartet ook makkelijker om aan de slag te gaan voor aankomend seizoen. Zij zijn namelijk verantwoordelijk voor het aantrekken van nieuwe spelers en daarin is het naar eigen zeggen goed geslaagd. ,,We hadden het niet heel moeilijk gehad", lacht Van Grootveld.

,,Deze selectie bestaat uit een vriendengroep en als het eerste goed presteert, willen spelers graag bij ons actief zijn. Veel van de gehaalde spelers zijn door onze eigen selectiespelers op zaterdagavond in de kroeg benaderd en wij hebben hen uiteindelijk op gesprek gevraagd."

GELD ,,Nee, wij hebben geen geld geboden", wil Quint de geruchten de kop indrukken. ,,Wij betalen geen spelers individueel, al hoor je dat links en rechts wel. Wij vertellen onze mogelijke aanwinsten een eerlijk verhaal en zeggen wat wij te bieden hebben. Dat is geen geld, maar wel goede randzaken en een prachtige vereniging."

Het viertal wil graag nog lang doorpraten over hun liefde voor de club, maar er wachten elftallen op hen. Zo moet Lansing een wedstrijd fluiten, begeleidt Quint het tweede elftal en gaat Van Asselt de voorbereiding in als elftalbegeleider van het eerste. ,,Alles voor het clubje", glundert Lansing.

In de serie Clubgezichten portretteren we de gouden vrijwilligers uit de sport. Elke vereniging heeft er wel een paar. Iedereen kent hem of haar wel, het gezicht van jouw club. Elke woensdag in VeenendaalseKrant. Tips? Mail de redactie: veenendaalse.krant@bdu.nl ovv Clubgezichten

Label:

Clubgezichten