• Ted Walker

Clubicoon stopt na dertien seizoenen bij DOVO

VEENENDAAL Aan het eind van dit seizoen draagt Leon Toonen niet langer meer het rode shirt van voetbalvereniging DOVO. De aanvaller, die met zijn dertiende seizoen bezig is, heeft besloten de club te verlaten. ,,Of ik definitief stop?", herhaalde de 33-jarige de vraag. ,,Die deur wil ik nog niet dicht gooien."

Jeroen van der Veer

Bijna driehonderd wedstrijden droeg Toonen het shirt van DOVO en op de vereniging wordt hij door sommigen dan ook clubicoon genoemd. ,,Ik ben er trots op dat ik hier al dertien seizoen ben. Het was dan ook lastig om te vertellen dat ik ga stoppen bij DOVO, maar ik had mij dit seizoen anders voorgesteld. Dat maakte de beslissing misschien ook wel eenvoudiger."

Zo wordt Toonen dit jaar vrijwel nooit opgesteld door hoofdtrainer Gert Kruys. Ook niet toen het in spitsennood zat. Opvallend, aangezien Toonen in al die tijd bij DOVO toch 103 keer het net heeft weten te vinden. ,,Er gaat dit seizoen nog een moment komen waarop ik mij kan laten zien", zegt hij zelfverzekerd. ,,Dan zal ik er staan en mijn voeten laten spreken. Afsluiten met promotie naar de Tweede Divisie zou dan ook geweldig zijn."

Wat de voetbaltoekomst gaat brengen, weet de 33-jarige niet. ,,Nu dit openbaar is, zal ik misschien wel gebeld worden door enkele verenigingen. Dan gaan we een rustig bekijken wat ik wil en wat we voor elkaar kunnen betekenen. Nogmaals; ik stop niet definitief met voetbal, maar heb dat wel in overweging."