Champagne kan koud bij De Merino's

VEENENDAAL  De champagne kan bij De Merino's koud gezet gaan worden, want de voorsprong van tien punten gaat de ploeg van Henne Oostermeijer nooit meer weggeven. Tegen directe concurrent en tevens de nummer twee Terschuurse Boys werd er met 2-1 gewonnen. ,,De voorsprong is riant en eigenlijk te gek voor woorden. Al zo vroeg in het seizoen zo'n enorm gat", sprak de oefenmeester blij.

 

Jeroen van der Veer

 

Al vroeg in de wedstrijd kwam het via Michael Foltan op voorsprong, maar dit bracht de ploeg niet veel goeds. ,,We gingen daarna te mooi doen. Kansen werden niet benut en zij konden in de counter zo nu en dan gevaarlijk worden. Een gelijkmaker voor rust was dan ook het gevolg."

 

In de tweede helft ging de thuisploeg bluffen en speelde het vol op de aanval. ,,Hierdoor waren zij van slag en hebben wij alleen nog maar op hun helft gespeeld."

 

Via Mike Molenaar, die de laatste weken altijd scoort als hij invalt, kwam het tien minuten voor tijd dan ook terecht op een 2-1 voorsprong. ,,Dit is een hele mooie week, waarin wij nu een enorm gat hebben geslagen."