• Jeroen van der Veer

Chabab wijzigt naam en wil voorbeeldfunctie bekleden

VEENENDAAL Om meer binding te krijgen met de regio heeft zaalvoetbalvereniging Chabab zijn naam veranderd in Futsal Club De Heuvelrug. ,,Wij hebben de ambitie om een gevestigde naam te worden in de hoogste divisies van het Nederlandse zaalvoetbal", aldus voorzitter Saidi.

Jeroen van der Veer

In 2014 begon Chabab met zaalvoetballen in Veenendaal en na drie kampioenschappen is het momenteel actief in de Topklasse; het derde niveau van Nederland. ,,Zaalvoetbal moet meer gaan leven in Veenendaal en daarin willen wij een voortrekkersrol vervullen. Er is genoeg potentie van goede voetballers", gaat Saidi verder, die ook aangeeft een maatschappelijke rol te gaan vervullen door he geven van voetbalclinics.

Het zijn mooie ambities die de zaalvoetbalvereniging heeft en speler/coach Hicham Saidi wil deze ook waarmaken. Dit is volgens hem mogelijk met de versterkte selectie. Zo heeft het onder andere Khalid Oulad Ahmed los weten te weken bij FCV. ,,Hij kan ons niveau echt omhoog helpen. De selectie voor volgend seizoen is rond. Met deze jongens, een mooie mix van ervaring en jong talent, gaan wij in ieder geval voor een top 5 notering, en stiekem hopen we op meer..."