• Ted Walker

Broers helpen DOVO in slotseconde langs Magreb'90 (update)

VEENENDAAL In de wedstrijd tegen Magreb'90 is DOVO door het oog van de naald gekropen. In de blessuretijd kreeg het terecht een strafschop en de benutte trap van Enrico Patrick betekende de lang gezochte openingstreffer. Niet lang daarna was broer Joshua ook nog trefzeker. ,,Wij hadden altijd het vertrouwen. We wisten namelijk dat ze conditioneel te pakken waren."

Jeroen van der Veer

De bezoekers kwamen niet naar Veenendaal om er een aantrekkelijk duel van te maken. Met elf man stond het continu achter de bal en DOVO moest er maar doorheen zien te komen. Hierbij werd het geduld van de Veenendalers op de proef gesteld, maar slaagde de ploeg van Gert Kruys hier wel in.

In de slotseconde werd een inzet door een Magreb-speler van de doellijn gehaald en kwam de bal op de stip te liggen. Rechtsback Enrico Patrick ging zelfverzekerd achter de bal staan en passeerde de doelman. ,,Ik voelde mij niet zeker genoeg en van onze AFC-tijd wist ik dat Enrico ook een penalty kan nemen. Daarom zei ik dat hij het moest doen", aldus Joshua Patrick, die normaal gesproken de vaste penaltynemer is.

Het verzet was gebroken en direct daarna, het was toen de 92ste minuut, mocht ook Joshua Patrick zich doelpuntenmaker noemen. Na een prima assist van de 16-jarige El Azzouzi maakte de aanvaller de 2-0. ,,Complimenten voor Oussama. Hij viel, net als Quincy Arends, uitstekend in. Hij trapte de corner bij de openingstreffer en gaf een assist. Als die jongen zijn hoofd bij het voetbal weet te houden, heeft hij nog een mooie toekomst voor zich."

Dat geldt ook voor DOVO. Zo is de doelstelling bijgesteld en mikt het nu niet op handhaving, maar op het linker rijtje. ,,Als je zo'n goede eerste seizoenshelft hebt gespeeld, dan mag dat ook wel."

 

*Archieffoto