• KNLTB

Botic van de Zandschulp verrassend Nederlands kampioen

VEENENDAAL Botic van de Zandschulp uit Veenendaal heeft zondag voor een enorme stunt gezorgd door in Rotterdam nationaal kampioen te worden. De 21-jarige ongeplaatste tennisser boekte een sensationele zege op Robin Haase, de mondiale nummer 59. De redelijk onbekende Van de Zandschulp, nummer 404 van de wereld, had drie sets nodig om de titelverdediger te onttronen: 4-6, 7-6, 6-4.

Haase, de als eerste ingeschaalde topfavoriet, leek zich eenvoudig van zijn opponent te kunnen ontdoen. De eerste set trok hij direct naar zich toe. Van de Zandschulp kwam echter terug en pakte de tweede set via de tiebreak.

De in Wageningen geboren Van de Zandschulp begon steeds beter te spelen en maakte het overtuigend af. Haase gold als topfavoriet: hij had het toernooi voor de zesde keer kunnen winnen. ,,Dit is een mooie bekroning op mijn seizoen", zei hij tegenover de NOS. ,,En het smaakt zeker naar meer."

Van de Zandschulp sprak verder zijn ambitie uit om zo snel mogelijk bij de beste honderd tennissers van de wereld te behoren. ,,Maar ik moet mij eerst fysiek en mentaal verbeteren", zei hij nuchter.