• Survivalteam Ede

Bo de Groot derde en zesde op WK OCR

VEENENDAAL Bo de Groot is afgelopen weekend derde geworden in de korte wedstrijd op het WK Obstacle Course Race in Londen. De Veenendaalse atlete van Survivalteam Ede werd op de lange afstand ook nog zesde.

Ted Walker

Nadat Bo de Groot op zondag 14 oktober de survivalwedstrijd bij de Tuxis Ede's Best Run won, reisde zij meteen door naar het WK OCR. ,,Het WK vond dit jaar dus plaats in Londen'', vertelt De Groot die nog maar net terug is uit Engeland. ,,Op vrijdag deed ik mee aan de korte afstand. Drie kilometer door akkers en een heuvelachtig gebied. Onderweg moest ik 24 hindernissen bedwingen. Na 500 meter kreeg ik steken in mijn zij. Ik had te weinig gegeten en gedronken voor de wedstrijd. Maar aangezien het maar een parcours van drie kilometer betrof, besloot ik door te gaan. Uiteindelijk werd ik toch nog derde dus, in de leeftijdsgroep van 13-19 jaar.''

De dag daarna, zaterdag dus, stond de 15 kilometer met onderweg 100 obstacles, op het programma. ,,Deze wedstrijd ging voor mijn gevoel veel beter en ik werd zesde in de leeftijdsgroep van 18-24 jaar. Omdat onze startgroep bestond uit de leeftijden 13 t/m 29 kon je tijdens de wedstrijd niet zien hoeveelste je liep. Onderweg haalde ik hier en daar wat mensen in en de hindernissen gingen eigenlijk allemaal heel erg goed. Ik heb gelukkig niet één hindernis opnieuw hoeven doen, en was daar heel erg blij mee'', aldus De Groot.